Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ASRO: Propunere de comitet tehnic pentru analiza sistemelor hyperloop
ASRO: Propunere de comitet tehnic pentru analiza sistemelor hyperloop
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 14 Ian 2020 13:16
Imaginati-va ca in viitorul apropiat vom putea ajunge de la Bucuresti la Baia Mare in aproximativ 40 de minute. Suna ca un scenariu SF, dar acest lucru ar putea fi posibil cu ajutorul sistemului hyperloop.
Hyperloop-ul este un sistem de tuburi in care presiunea atmosferica este foarte mica. Prin aceste tuburi se misca foarte repede niste „sanii electrice” care transporta fie module asemanatoare unor trenuri, fie containere de marfa sau chiar capsule individuale.
La ora actuala sunt foarte multe tari care si-au declarat intentia de a incerca dezvoltarea unor linii de hyperloop intre marile lor orase si de aceea necesitatea unei abordari unitare a acestor sisteme devine din ce in ce mai presanta.
In acest context, organismele de standardizare din Olanda si Spania, au trimis catre CEN-CENELEC o propunere de infiintare a unui nou comitet tehnic, care va avea ca scop standardizarea tuturor sistemelor, produselor, serviciilor si aplicatiilor legate de sistemul de transport Hyperloop.
Daca va trece de vot, viitorul comitet tehnic va aborda urmatoarele subiecte:
- Infrastructura, componente si lucrari civile;
- Vehicule;
- Semnalizare, comanda si control;
- Securitate;
- Exploatare.
Data limita pentru a putea vota aceasta propunere este 4 februarie 2020.
Siguranta sistemelor hyperloop este un element esential pentru a le putea exploata in scop comercial. Standardele sunt necesare pentru realizarea unei metode coerente de evaluare a conformitatii asociate sistemelor destinate transportului de pasageri si marfa.
Este in curs de dezvoltare o varietate din ce in ce mai mare de principii operationale pentru sistemele hyperloop. Aplicarea standardelor va ajuta la armonizarea evolutiilor tehnologice pentru a putea evita incompatibilitatile.
Principalele parti interesate asupra carora aceasta tehnologie va avea un impact major sunt: industria, comertul, autoritatile nationale si europene, consumatorii, laboratoarele de cercetare, furnizorii de servicii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere