Agenda Constructiilor
Joi, 29 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CNIPMMR: Mediul de afaceri solicita lansarea programelor de sprijin pentru IMM-uri
CNIPMMR: Mediul de afaceri solicita lansarea programelor de sprijin pentru IMM-uri
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 01 Oct 2020 10:54
Recent, a avut loc sedintea board-ului CNIPMMR ce reuneste presedintii patronatelor din toate judetele tarii. Astfel, avand in vedere criza economica cu care ne confruntam in prezent, generata de epidemia de COVID-19, care a afectat in mod covarsitor IMM-urile, acestea inregistrand scaderi ale incasarilor si cifrei de afaceri, reprezentantii mediului de afaceri fac un ultim apel catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afacerila sa lanseze in regim de urgenta programele de sprijin pentru IMM-uri, conform nevoilor pe care acestea le au in acest moment.
De asemenea, acestia au mai mentionat necesitatea urmatoarelor:
1. Introducerea eligibilitatii platii salariilor pentru capitalul de lucru fapt ce va favoriza nu doar companiile ci si bugetul de stat (prin intoarcerea unei parti din suma sub forma de taxe si contributii ale platii salariilor).
2. Eliminarea criteriului “primul venit - primul servit” pentru asigurarea profesionalizarii, transparentei si calitatatii acordarii fondurilor.
3. Scaderea grantului capitalului de lucru de la 150.000 euro la maximum 35.000 euro pentru a permite tuturor categoriilor de IMM-uri, indiferent de dimensiunea acestora, sa fie eligibile pentru accesarea acestora. Mentionam ca aceste granturi pot fi utilizate pentru plata cheltuielilor curente, chiriilor, datoriilor catre furnizori etc. Un grant in valoare de 150.000euro este nejustificat raportat la nevoile IMM-urilor si va genera o serie de proiecte cu nevoi false.
4. Stabilirea unei intalniri intre Prim-Ministrul Romaniei, Ministru Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri si Ministrul Fondurilor Europene si o delegatie a CNIPMMR inainte de trecerea OUG-ului de Guvern.
Board-ul CNIPMMR reaminteste faptul ca, pana in prezent nu a fost lansat niciun program de finantare dedicat IMM-urilor, cu exceptia IMM INVEST. Reamintim faptul ca programele din anii anteiori ca Programul national multianual de microindustrializare, Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani, Programul UMCTAD/ EMPRETEC, Programul Femeia Antreprenor, Programul Comert, Programul Comert, Programul national mutianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, Programul Comert sau Start-up Nation au asigurat fonduri pentru mii de intreprinderi care nu au avut acces la credite bancare pentru implementarea, dezvoltarea sau extinderea business-urilor lor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octVideoConfAC-iulALLBIMCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
strabag nivel 1
hilti
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere