Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 August 2021
wienberger
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - EximBank sustine cu 200 milioane lei programul de modernizare de la Posta Romana
EximBank sustine cu 200 milioane lei programul de modernizare de la Posta Romana
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 08 Oct 2020 15:41
Compania Nationala Posta Romana a incheiat cu EximBank - in urma unei proceduri competitive la care au participat mai multe banci - un acord de finantare in valoare de 200 de milioane de lei, care asigura societatii fondurile necesare demararii unuia dintre cele mai ample programe de investitii in modernizare si digitalizare din ultimii 40 de ani.
Ceremonia semnarii acordului de finantare de catre Horia Grigorescu, Director General al CNPR, si Traian Halalai, Presedinte Executiv al EximBank, a avut loc in prezenta ministrului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.
Programul investitional al companiei vizeaza consolidarea si mentinerea pozitiei de lider de piata in sectorul postal romanesc si are la baza recomandarile companiei de servicii profesionale Deloitte potrivit carora, pentru atingerea tintelor de business, sunt necesare investitii atat in infrastructura postala, digitalizarea si modernizarea acesteia, cat si in sectorul de resurse umana.
Creditul acordat de EximBank pe o perioada de 12 ani va fi utilizat cu precadere pentru:
- automatizarea proceselor logistice prin infiintarea noilor centre de tranzit/sortare de la Bucuresti Nord si Cluj - in valoare de 68 milioane lei;
- crearea si implementarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (hardware si software), necesara asigurarii fluxurilor informationale (ERP si a modulelor acestuia) - in valoare de 128,3 milioane lei;
- reabilitarea cladirilor monumente istorice din Timisoara, Piatra Neamt, Oradea si Cluj, aflate in patrimoniul Postei Romane, si valorificarea acestora atat din punct de vedere comercial, cat si cultural si istoric - in valoare de 54,5 milioane lei.
”Prin incheierea acestui acord de finantare cu EximBank am deschis o prima pagina din istoria pe care o vom scrie in ceea ce priveste dezvoltarea serviciilor Postei Romane. Incepem, astfel, o etapa fara precedent - un amplu proces de modernizare, pe care Posta Romana nu l-a mai avut din perioada interbelica, prin care vom aduce compania la standardele internationale in domeniul serviciilor postale. Suntem in discutii atat cu Banca Mondiala si Comisia Europeana, cat si cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru a obtine finantari ce vor continua investitiile incepute cu creditul de la EximBank, astfel incat, pe termen lung, Posta Romana sa devina un competitor de referinta pe piata de profil”, a spusHoria Grigorescu, Directorul General al Postei Romane.
Oficialul companiei a adaugat ca Posta Romana beneficiaza de unele dintre cele mai bune conditii de creditare de pe piata bancara.
”Competitivitatea ofertei EximBank transforma parteneriatul pe care il avem cu Posta Romana intr-o traditie, iar acest lucru inseamna ca avem abilitatea de a face fata provocarilor, de a manifesta deschidere fata de noi abordari si de a ne adapta la nevoile partenerilor nostri. Sunt calitati care ne permit sa continuam si sa extindem colaborari cu companii cu planuri ambitioase de dezvoltare, cum este si Posta Romana, carora le putem asigura resursele financiare necesare pentru implementarea cu succes a unor proiecte de investitii”, a spus Traian Halalai, Presedintele Executiv al EximBank.
Pentru realizarea investitiilor mentionate, Compania Nationala Posta Romana a demarat studiul de fezabilitate pentru centrul de tranzit Bucuresti Nord, estimat a fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, in timp ce pentru centrul de tranzit/sortare Cluj a fost inceputa procedura de dialog competitiv pentru achizitia echipamentelor, iar pentru investitiile in sistemul informatic de gestiune este in curs de pregatire procedura de achizitie pentru realizarea arhitecturii de sistem.
In ceea ce priveste reabilitarea cladirilor, au fost deja eliberate autorizatiile de constructie pentru cele de la Timisoara si Oradea, urmand a fi demarate, in scurt timp, procedurile de achizitie a serviciilor de reabilitare, la Cluj au fost depuse documentele pentru obtinerea autorizatiei de constructie, iar la Piatra Neamt este in pregatire procedura de autorizare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
hilti
hidroplasto
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
bienala
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere