Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MEEMA: Lunile aprilie si mai, luate in calcul la emiterea CSU
MEEMA: Lunile aprilie si mai, luate in calcul la emiterea CSU
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 21 Mai 2020 08:30
Ultimele modificari privind metodologia de acordare a Certificatelor de Situatii de Urgenta (CSU) operatorilor economici a caror activitate este afectata in contextul pandemiei SARS - CoV- 2 au fost stabilite prin Ordin de ministru, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.
Potrivit noului Ordin al ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri, Certificatele de Situatie de Urgenta se acorda operatorilor economici care au inregistrat inchiderea totala sau partiala a activitatii ca urmare a efectelor deciziilor autoritatilor publice competente pe perioada starii de urgenta sau diminuari ale veniturilor sau incasarilor cu minimum 25% in lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie si februarie 2020.
De asemenea, termenul pana la care Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri poate elibera certificate de situatii de urgenta, la cerere, acestora, se prelungeste pana la data de 15 iunie 2020.
„Noutatea este ca Certificatele CSU se vor elibera luand in calcul ca referinta si luna mai, prin urmare raportarea cuprinde acum lunile martie, aprilie si mai, iar termenul final pentru eliberarea lor este 15 iunie. Am luat aceste decizii in urma dialogului neintrerupt purtat cu operatorii economici in aceasta perioada, deoarece aceasta initiativa de sprijin a fost demarata ca raspuns la nevoile lor si ea trebuie sa raspunda cat mai multor companii in dificultate”, a declarat ministrul Virgil Popescu.
Prevederile se regasesc deja in platforma https://prevenire.gov.ro si de ele pot beneficia operatorii economici care acceseaza aplicatia pentru obtinerea unui CSU.
Actualul Ordin modifica Ordinul ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situatii de urgenta operatorilor economici a caror activitate este afectata in contextul pandemiei SARS-CoV-2.
 
ACADTeraSteelC4E FORUMCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere