Agenda Constructiilor
Sambata, 26 Septembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MMACA: Legea achizitiilor publice a fost modificata de 50 de ori in ultimii 12 ani
MMACA: Legea achizitiilor publice a fost modificata de 50 de ori in ultimii 12 ani
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 21 Iun 2019 12:05
La Ploiesti s-a desfasurat proiectul pilot al demersului ministrului Stefan-Radu Oprea, un dialog deschis pe tema achizitiilor publice, care se doreste a fi implementat la nivelul intregii tari, sub forma unei caravane la care sa participe reprezentantii Ministerului Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, reprezentanti ai Asociatiei Expertilor in Achizitii (AEXA), reprezentantii Camerelor de Comert locale si reprezentantii ANAF.
Stefan-Radu Oprea - Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a fost prezent la Ploiesti pentru a intra in contact direct cu reprezentatii mediului de afaceri, dar si cu institutiile publice, care au intampinat, de-a lungul timpului, diferite probleme in sistemul achizitiilor publice. In deschiderea discutiilor Oprea a declarat: “Trebuie sa schimbam mentalitatile, pentru ca atunci cand lucrezi cu statul roman, motivele principale care sunt cautate sunt acelea pentru pentru care poti fi dat afara de la o licitatie. Asta pentru ca toate institutiile de control vin in spate si pot fi probleme. Este, daca vreti, si o protectie naturala impotriva DNA-ului si a altor controale. Diferenta majora este ca in mediul privat se cauta toate motivele pentru care poti fi admis intr-o licitatie, care sunt avantajele tale competitive si cum poti garanta ca duci in termenul angajat si cu bugetul prevazut o anumita lucrare”.
Piata achizitiilor publice este de peste 20 de miliarde de euro la nivel intern, iar la nivelul Uniunii Europene cifra este de 3000 de miliarde de euro.
Adrian Ceparu - expert in achizitii publice - prezent la discutii a afirmat ca exista un exces de institutii publice de control in acest domeniu. 20 de institutii care controleaza mediul privat isi suprapun autoritatea. Din anul 2006 legea achizitiilor publice a fost modificata de 50 de ori, fapt ce pericliteaza activitatea in acest domeniu.
Seminarul de la Ploiesti, al carui amfitrion a fost presedintele CJ Prahova - Bogdan Toader, a fost organizat de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova, Camera de Comert si Industrie Prahova si AEXA si a analizat sistemul achizitiilor publice din Romania, atat din punctul de vedere al specialistilor, al autoritatilor contractante, cat si al societatilor comerciale participante la procedurile de achizitie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKCOVID-19Elmas 375VideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere