Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MMAP modifica procedura pentru aplicarea vizei anuale a autorizatiei de mediu
MMAP modifica procedura pentru aplicarea vizei anuale a autorizatiei de mediu
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 13 Ian 2023 14:51
Procedura pentru aplicarea vizei anuale a autorizatiei de mediu si autorizatiei integrate de mediu a fost modificata prin Ordin al ministrului mediului, apelor si padurilor, Barna Tanczos.
Astfel, masura de suspendare a activitatii pe perioada echivalenta cu perioada de intarziere in depunerea solicitarii de aplicare a vizei anuale a fost eliminata.
Aceasta masura, care a avut initial scopul de a sublinia importanta solicitarii si obtinerii vizei anuale, nu a produs efectul dorit deoarece in perioada pandemiei s-au aplicat anumite derogari de la termenele de reinnoire acte administrative, astfel ca parte dintre titularii de activitate care detin autorizatie de mediu (printre care spitale, operatori alimentare cu apa si epurare ape uzate, etc.) nu au mai dat importanta cuvenita obligatiilor de solicitare viza anuala, riscand suspendarea activitatii in domenii vitale pentru societate.
Pentru reducerea numarului de verificari de amplasament din partea autoritatii de reglementare, in cazul operatorilor economici care respecta toate obligatiile inscrise in autorizatia de mediu, au fost introduse criterii pe baza carora autoritatea de mediu sa stabileasca ce amplasament trebuie verificat inainte de aplicarea vizei anuale ( de ex.: au existat poluari accidentale pe amplasamentul autorizat; exista antecedente in ultimii 3 ani de nerespectare a masurilor de monitorizare pentru activitatea autorizata; exista antecedente in ultimii 3 ani de neindeplinire a obligatiilor de raportare pentru activitatea autorizata s.a).
Ordinul ministrului mediului, apelor si padurilor nr. 3309 din 28.12.2022 pentru modificarea Procedurii pentru aplicarea vizei anuale a autorizatiei de mediu si autorizatiei integrate de mediu, aprobata prin Ordinul ministrului mediului, apelor si padurilor nr. 1150/2020, a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 24/09.01.2023, Partea I.
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
CONCEPT STRUCTURE
viarom
concelex
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Acvatot 2019
MAKITA
noark
ness project
rigips
CDS
siniat
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander