Agenda Constructiilor
Marti, 05 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - REFF & Deloitte: Studium Green a preluat portofoliul Immobiliare Italo Romena
REFF & Deloitte: Studium Green a preluat portofoliul Immobiliare Italo Romena
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 10 Mai 2022 12:06
Reff & Asociatii si Deloitte Romania au asistat Studium Green, dezvoltatorul imobiliar din Cluj detinut de omul de afaceri Dorin Bob, in preluarea unui portofoliu de 100 de proprietati de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei banci italiene Veneto Banca (care din 2017 se afla in proces de lichidare administrativa obligatorie). Portofoliul achizitionat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv cladiri rezidentiale si de birouri, terenuri agricole, hoteluri si pensiuni, situate pe intreg teritoriul Romaniei, in principal in Bucuresti, Cluj-Napoca si Oradea. Tranzactia a fost semnata in august 2021, iar transferul proprietatilor din prima etapa a fost finalizat in februarie 2022, urmand ca restul proprietatilor sa fie transferate pana la sfarsitul acestui an.
Cele 100 de proprietati preluate de la Immobiliare Italo Romena vor completa portofoliul existent al Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park si Seasons, situate in Cluj-Napoca.
„Sunt deosebit de multumit de achizitionarea acestui portofoliu de imobile care au fost blocate multi ani din cauza situatiei juridice si financiare a Grupului Veneto", a declarat Dorin Bob, CEO, Studium Green. „Reintroducerea dinamica a acestor proprietati in circuitul economic va oferi acum investitorilor locali oportunitati importante de a dezvolta proiecte generatoare de venituri in sectoare numeroase si diverse”, a adaugat el.
Practica Reff & Asociatii | Deloitte Legal specializata in domeniul imobiliar a oferit Studium Green asistenta in analiza juridica si in procesul de due diligence, in structurarea tranzactiei, precum si in faza de negocieri si in tranzactia propriu-zisa. Echipa de avocati a fost alcatuita din Irina Dimitriu, Partener, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, si Maria Nitulescu, Managing Associate. De asemenea, echipa de servicii fiscale a Deloitte Romania a oferit consultanta cu privire la documentatia tranzactiei, prin contributia Iuliei Bica, Manager.
„Portofoliul care a facut obiectul acestei tranzactii este unul dintre cele mai cunoscute de pe piata. Diversitatea activelor imobiliare care il alcatuiesc a generat un grad ridicat de complexitate juridica, gestionata de echipa noastra in timp record, pe durata procesului foarte intens de due diligence. Particularitatile fiecarui tip de proprietate au generat o structura complexa a tranzactiei, etapizata, iar fiecare faza a presupus propriile conditii si cerinte. A fost o adevarata provocare sa optimizam potentialul a peste 100 de active, gasind in acelasi timp solutii pragmatice care sa protejeze interesele clientului si sa respecte cerintele vanzatorului, si asta in conditiile unui demers riguros de licitatie”, a spus Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociatii | Deloitte Legal si liderul practicii de drept imobiliar.
De peste 15 ani, Reff & Asociatii | Deloitte Legal este recunoscuta drept una dintre cele mai importante societati de avocati in domeniul imobiliar din Romania, fiind implicata in cele mai mari tranzactii imobiliare si proiecte de dezvoltare din tara, care au implicat deseori structuri corporative complexe si finantare transfrontaliera. Practica de drept imobiliar este recunoscuta si de clasamentele internationale precum Legal 500.
Reff & Asociatii | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societati de avocati din Romania, ofera servicii ce acopera domeniile financiar-bancar, concurenta, dreptul muncii, energie si mediu, insolventa, consultanta juridica de management, litigii, drept societar, fuziuni si achizitii, sectorul public si drept imobiliar. Reff & Asociatii reprezinta Romania in reteaua globala Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocati in 80 de tari.
Pentru mai multe informatii despre Reff & Asociatii | Deloitte Legal, accesati www.reff-associates.ro. Pentru mai multe informatii despre reteaua globala Deloitte Legal, accesati www.deloittelegal.com.
Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesionisti ai sai.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
FRONTALE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom
hidroplasto
leviatan
CELCO 2020
BMI_Icopal
rigips
strabag nivel 1
hilti
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere