Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - UNSAR: Cele mai multe asigurari pentru locuinte se incheie in Bucuresti-Ilfov
UNSAR: Cele mai multe asigurari pentru locuinte se incheie in Bucuresti-Ilfov
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 16 Feb 2024 13:03
Regiunea de dezvoltare formata din Municipiul Bucuresti si din judetul Ilfov conducea, in primul semestru al anului trecut, in clasamentul regiunilor cu cele mai multe locuinte protejate printr-o asigurare facultativa. Practic, aproape 2 din 5 locuinte din acest areal erau asigurate, adica 28% din total, cu 7 puncte procentuale mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2022[ Potrivit unei cercetari realizate de KPMG la solicitarea UNSAR. Date S1/2023 vs. S1/2022].
Pe locul secund in acest top se afla Regiunea Vest, cu un grad de cuprindere in asigurare de 19%, urmata de Regiunile Centru si Nord-Vest (16%), Sud-Est (14%), Nord-Est si Sud (11%) si Sud-Vest (9%).
La nivelul intregii tari, doar 17% dintre locuinte sunt protejate de o asigurare facultativa, ceea ce inseamna ca 4 din 5 locuinte raman in continuare neprotejate in fata incendiilor, exploziilor, a avariilor produse instalatiilor interioare ale cladirii, precum si in cazul altor evenimente care pot afecta negativ viata si bugetul unei familii.
“Cutremurele de anul trecut, dar si incendiile sau exploziile produse in tara noastra au aratat, inca o data, ca incheierea unei asigurari de locuinta este esentiala, fie ca vorbim despre protectia impotriva dezastrelor naturale sau a altor fenomene neprevazute, precum incendii si explozii. O asigurare ne poate ajuta sa trecem mai usor peste aceste momente si situatii nefericite”, a declarat Alexandru Ciuncan, Presedinte & Director General al UNSAR.
In Romania, asigurarile facultative se pot incheia doar pentru acele locuinte care sunt deja protejate printr-o polita obligatorie PAD. Politele facultative ofera un nivel de protectie extins, la valoarea reala a cladirii si/sau a bunurilor detinute, putand acoperi o serie de fenomene naturale, dar si alte tipuri de riscuri precum: cutremur, inundatii, alunecari de teren, incendiu, explozie, caderi de corpuri, inundatii produse de avarii ale instalatiilor de apa-canal, climatizare, termoficare, defectiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice / electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativa poate fi personalizata prin clauze speciale dedicate, in functie de specificul fiecarei locuinte si de nevoile individuale ale clientilor. De exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor.
“In conditiile in care, in prezent, doar 1 din 5 locuinte din Romania este protejata impotriva dezastrelor naturale, fata de mai mult de 3 din 5 locuinte asigurate la nivel european – este cu atat mai important sa ne informam cat mai bine pentru a fi #sigurACASA alaturi de cei dragi”, a precizat Alina Barbulescu, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Acvatot 2019
concelex
siniat
EDIT-Structural
noark
ness project
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
theda mar
leviatan
viarom
quadratum
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander