Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - UPLR ingrijorata de initiativa Consiliului Concurentei de modificare a legislatiei
UPLR ingrijorata de initiativa Consiliului Concurentei de modificare a legislatiei
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 02 Sep 2021 09:38
Uniunea Profesiilor Liberale din Romania isi exprima ingrijorarea cu privire la demersurile Consiliului Concurentei de modificare a legislatiei privind infiintarea firmelor de contabilitate. Consideram ca acest demers pune in pericol raspunderea in organizarea si tinerea contabilitatii si afecteaza in profunzime serviciile contabile.
Societatile contabile sunt cele care isi asuma raspunderea si realitatea datelor din situatiile financiare. In prezent, pentru ca o societate comerciala de contabilitate/expertiza contabila sa poata functiona, trebuie ca majoritatea actiunilor sau a partilor sale sociale sa fie detinute de contabili/experti contabili, iar structura de administrare sa fie aleasa in majoritate dintre acestia.
In momentul in care o persoana fara calificare in domeniu semneaza lucrarile, nu isi poate asuma raspunderea si nu poate asigura calitatea serviciilor de contabilitate.
Avem in vedere faptul ca situatiile financiare nu sunt destinate doar beneficiarilor directi, ci si multor altor parti interesate, iar aceasta interventie legislativa poate afecta interesele utilizatorilor de informatii financiare, deciziile de investitii sau acordarea de credite. Astfel, consideram ca acest demers creeaza un risc inclusiv pentru incheierea de contracte, dar si in raporturile dintre firme si institutiile statale.
UPLR apreciaza ca modificarea legislativa nu este justificata, legislatia actuala neobstructionand accesul pe piata serviciilor niciunei persoane, impunand doar conditia obtinerii calificarii de expert contabil/contabil autorizat.
 
VideoConfAC-iuljungheinrichTERAPLASTAUTODESKgamma_2021ALLBIM
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
CELCO 2020
hilti
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
leviatan
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
bienala
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere