Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ADURO Impex are in executie proiecte cu o valoare de 60 milioane de euro
ADURO Impex are in executie proiecte cu o valoare de 60 milioane de euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 09 Iun 2022 06:50
Compania de constructii Aduro Impex, cu sediul in Sectorul 1 al Capitalei, a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de aproape 60 de milioane de lei. Pentru anul in curs, conducerea societatii estimeaza o crestere a rulajului, insa aceasta va depinde de solutiile pe care le va identifica statul pentru ca proiectele aflate in implementare sa poata fi continuate in conditii normale, in contextul majorarilor semnificative de preturi din domeniu. In pofida contextului general provocator, Aduro Impex anunta ca va continua proiectele de dezvoltare, investitiile fiind directionate catre achizitia de echipamente si utilaje necesare implementarii proiectelor aflate in derulare, angajarea de personal specializat si scolarizarea angajatilor proprii, precum si catre implementarea unui sistem tip ERP de urmarire si gestionare a proiectelor, adaptat exclusiv la tipologia proiectelor din domeniul constructiilor, sistem pe care il dezvolta cu specialisti proprii.
In prezent, compania participa la executia unor proiecte de anvergura, precum realizarea bazei de stationare temporara in cazarma 1026 Tunari, lucrari de interventii la pavilioane si asigurarea de utilitati in cazarma 1181 Vladeni, realizarea pavilioanelor NOC si CSOC, lucrari de executie pentru obiectivul de investitii "Dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneo-climaterica Ocna Sibiului", constructia bazinului de inot didactic (proiect-pilot) in Medias, judetul Sibiu, precum si reabilitarea si extinderea bretelei H in cazarma 546 Otopeni, pentru aerodromul militar Otopeni. Aceste proiecte au un impact in portofoliul companiei evaluat la aproximativ 60 de milioane de euro, urmand a fi derulate intr-o perioada de circa 2 ani.
 
 
Inflatia si retentia angajatilor, principalele provocari
Potrivit datelor Aduro Impex, cresterile generalizate de preturi si retentia angajatilor reprezinta principalele provocari in 2022. "In primul trimestru din acest an am marit salariile pentru a motiva personalul. Am facut tot posibilul sa specializam oamenii la locul de munca si sa le cream un mediu cat mai placut, sa raspundem nevoilor lor actuale si sa oferim suport atat material, cat si moral. La noi in tara, 75% din angajati au ca nevoie psihologica primordiala recunoasterea competentei. Pentru a tine motivat personalul, trebuie sa aratam ca munca lor conteaza", precizeaza reprezentanti din cadrul departamentului de HR al Aduro Impex.
Preturile s-au dublat, chiar si triplat la anumite materiale si echipamente, iar un exemplu concret este pretul fierului, care anul trecut in luna ianuarie era de aproximativ 3 lei (fara TVA), iar acum este de 7 lei (fara TVA). Preturile vor continua sa se majoreze cu peste 30% fata de nivelul actual, estimeaza specialistii. "Este o situatie complexa, la nivel mondial, generata de criza economica mondiala si de razboiul dintre Ucraina si Rusia, motiv pentru care a devenit dificil sa facem proiectii de preturi pe termen lung. Pe langa problema preturilor, ne confruntam si cu lipsa materialelor in piata, astfel incat incercam, pe cat posibil, sa facem achizitiile din timp, pentru a ne securiza preturile, pe de o parte, si pentru a nu inregistra intarzieri in derularea proiectelor, pe de alta parte. Aceasta strategie, insa, atrage dupa sine un efort financiar si logistic major", mai precizeaza reprezentanti din cadrul Aduro Impex. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
CELCO 2020
hilti
leviatan
hidroplasto
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
FRONTALE
BMI_Icopal
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere