Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Iulie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - AFI EUROPE incepe constructia primului complex rezidential din Romania
AFI EUROPE incepe constructia primului complex rezidential din Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 07 Mai 2018 09:05
AFI Europe Romania, unul dintre cei mai activi dezvoltatori si administratori de proprietati din tara noastra, incepe constructia primelor doua cladiri ale complexului rezidential AFI City in luna mai 2018. Proiectul este situat in zona de nord-vest a Capitalei, de-a lungul bulevardului Bucurestii Noi, in sectorul 1. Prima etapa a proiectului va cuprinde 190 de apartamente, cu 228 de locuri de parcare supraterana. In timp, odata cu finalizarea tuturor fazelor proiectate, AFI City va reprezenta unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din Bucuresti. Ansamblul va include, de asemenea, spatii verzi, facilitati sportive si spatii comerciale. In prezent, AFI Europe Romania mai dezvolta in centrul orasului Brasov proiectul AFI Brasov, care include un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 45.000 mp si doua cladiri de birouri cumuland 25.000 mp. Pe segmentul de birouri, compania are in dezvoltare AFI Tech Park, un parc de business de clasa A cu o suprafata inchiriabila de 56.000 mp, aflat in apropierea hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului Romaniei. Complexul va include doua cladiri de inaltime redusa si un turn de birouri.
Interviu cu Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania, manager cu o experienta de peste doua decenii pe piata imobiliara.
 
- Cum a evoluat piata imobiliara din Romania in 2017 si ce perspective sunt pentru viitor?
-Anul 2017 a fost foarte bun pentru piata imobiliara din Romania, care a continuat sa se dezvolte si sa se maturizeze. Sectorul cel mai activ a fost cel de birouri, alimentat in principal de extinderi si de noi intrari pe pietele de IT&C si BPO. Anul trecut, mai mult ca oricand, companiile au avut de-a face cu o piata a fortei de munca mai competitiva, accelerand astfel relocarile in noile cladiri de birouri de Clasa A situate in centrul sau in apropiere de centrul orasului, precum si in vecinatatea cartierelor rezidentiale. Companiile au inteles ca angajatii (din noile generatii) nu doresc sa piarda timp in trafic, sa-si iroseasca viata in drum spre munca si inapoi acasa. Bucurestiul si alte orase mari din Romania vor continua sa atraga investitii importante, in principal in proiecte de birouri, rezidentiale si logistice, insa si sectorul de retail va cunoaste dezvoltari noi sau extinderi ale unor proiecte deja existente. In 2018, ne asteptam ca piata sa ramana stabila, sub rezerva, desigur, a oricaror schimbari economice sau legislative majore sau a deprecierii monedei nationale, care ar putea avea un impact asupra dinamicii pietei.
 
- Cum estimati ca se va dezvolta piata rezidentiala si care sunt principalele motive care v-au determinat sa va extindeti pe acest segment?
- Piata rezidentiala duce lipsa de proiecte bune, care sa aiba un design functional si o calitate optima a constructiilor, precum noul nostru proiect AFI City. Cererea si interesul pentru achizitia de apartamente noi este inca extrem de mare, in principal datorita contextului favorabil al pietei, al ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelbluebeamVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
strabag nivel 1
elmas 2017
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere