Agenda Constructiilor
Luni, 03 August 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CTP achizitioneaza Equest Logistic Park pentru 30 de milioane de euro
CTP achizitioneaza Equest Logistic Park pentru 30 de milioane de euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2020 13:45
CTP, principalul dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale din Romania si Europa Centrala si de Est, isi extinde portofoliul aflat in vecinatatea Bucurestiului, pe autostrada A1, la Km 13, punctul zero al pietei logistice si industriale din Romania, achizitionand Equest Logistic Park pentru aproximativ 30 de milioane de euro de la Forum Serdika. Tranzactia a fost coordonata de Cushman & Wakefield Echinox.
"Aceasta tranzactie reflecta tendinta puternica de consolidare pe care o observam in piata industriala si logistica, o piata foarte activa. Investitorii de top achizitioneaza active care se integreaza foarte bine din punct de vedere strategic in portofoliul lor, contribuind astfel la reducerea gradului de fragmentare al pietei. Suntem incantati ca am oferit consultanta pentru proprietarii Equest Logistic Park in aceasta tranzactie finalizata intr-o perioada cu multe provocari, care a implicat schimbari fara precendent in rutina zilnica, atat in ce priveste aspectele sociale, cat si legat de metodele de lucru. Ea demonstreaza ca piata inca este activa si ca va depasi obstacolele dificile, asa cum a facut-o si in trecut. Consideram ca piata este mult mai matura comparativ cu ultima situatie in care ne-am confruntat cu provocari semnificative", a declarat Tim Wilkinson, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.
Dana Sava, Senior Consultant, Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox, a adaugat ca "Tranzactia dovedeste ca piata logistica si industriala a atins un nivel ridicat de lichiditate, astfel ca atunci cand o proprietate de clasa A este prezentata pentru vanzare, nivelul de interes este ridicat atat din partea investitorilor activi pe plan local, cat si din partea celor care cauta sa intre pe piata din Romania. Ne asteptam ca piata investitiilor industriale sa continue procesul de consolidare chiar mai rapid, pe masura ce depasim provocarile actuale cu care ne confruntam".
***
CTP este cel mai important dezvoltator de spatii industriale si logistice din Romania, cu un portofoliu de peste 1,2 milioane de metri patrati de depozite de clasa A aflate in 10 orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Sibiu, Timisoara, Turda, Ineu si Salonta.
Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanta imobiliara de top pe piata locala, activand in toate segmentele pietei imobiliare. Departamentul de Capital Markets al companiei a fost implicat in 2019 in vanzarea de active imobiliare in Romania, cu o valoare de piata de peste 250 de milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimCOVID-19VideoConfAC-iulAUTODESKTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere