Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Mai 2025
ABONARE REVISTE
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Eco Garden Construct: Noi proiecte mari in Romania si extindere in Republica Moldova
Eco Garden Construct: Noi proiecte mari in Romania si extindere in Republica Moldova
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 07 Mai 2025 06:25
In primele luni din 2025, activitatea de amenajare peisagistica a Eco Garden Construct a cunoscut o crestere constanta, impulsionata de cererea tot mai mare pentru solutii peisagistice sustenabile, moderne si personalizate. In contextul majorarii cererii pentru integrarea spatiilor verzi de calitate in proiecte, compania a raspuns prin extinderea serviciilor de proiectare, executie si mentenanta. "Ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue pana la finalul anului 2025, cu un interes in crestere pentru gradini tematice (gradini japoneze, mediteraneene si urbane compacte), utilizarea sistemelor inteligente de irigatii si integrarea materialelor durabile si a tehnologiei in amenajari", a declarat Bogdan Rebegea - Business Development Manager la Eco Garden Construct.
In perspectiva anilor 2026-2030, managerul vede o accelerare a investitiilor in spatii verzi, atat la nivel rezidential, cat si public, sustinuta de politicile de dezvoltare sustenabila si de dorinta oamenilor de a trai in medii mai verzi, mai sanatoase. In acest context, Eco Garden Construct isi va consolida pozitia pe piata prin inovatie, digitalizarea proceselor si crearea de gradini estetice, functionale si adaptate schimbarilor climatice.

- Cum a evoluat in ultimii ani domeniul amenajarii peisagistice? In ce masura a crescut interesul beneficiarilor publici pentru proiectele verzi?
- In ultimii ani, activitatea de amenajare peisagistica la Eco Garden Construct a cunoscut o dezvoltare semnificativa atat in volum, cat si in complexitatea proiectelor. Cererea pentru amenajari de calitate superioara a evoluat constant, iar clientii sunt tot mai interesati de solutii sustenabile, tehnologii moderne de intretinere si design personalizat.
In ceea ce priveste beneficiarii publici, am observat o crestere clara a interesului pentru amenajarile peisagistice, mai ales in contextul urbanizarii accelerate si al preocuparii pentru imbunatatirea calitatii vietii in orase. Autoritatile locale investesc tot mai mult in spatii verzi urbane, parcuri, gradini publice si zone de recreere, solicitand solutii profesionale, eficiente din punct de vedere al costurilor, dar si reziliente la schimbarile climatice. Aceasta deschidere spre proiecte peisagistice complexe reprezinta o oportunitate majora, iar noi ne-am adaptat portofoliul pentru a raspunde acestor nevoi prin servicii integrate de proiectare, executie si mentenanta de lunga durata.

 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in prezent?
- In prezent, suntem implicati in mai multe proiecte importante atat pentru beneficiari privati, cat si pentru institutii publice. Printre acestea se numara amenajarea peisagistica a FunShop Park din Ploiesti - un proiect comercial amplu, care va include magazine, restaurante si zone verzi moderne si care se afla in etapa finala de executie. De asemenea, lucram la realizarea Gradinii Urbane Transilvania, un proiect de regenerare urbana inovator in zona Beclean, judetul Bistrita, ce are ca obiectiv transformarea spatiilor urbane intr-un model de sustenabilitate si confort pentru comunitate. In paralel, lucram la renovarea terenului de antrenament din Parcul Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, o investitie importanta pentru infrastructura sportiva locala. Totodata, am castigat licitatia pentru serviciile de intretinere a spatiilor verzi din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii "Rasvan Angheluta" din Galati. Suntem onorati sa contribuim la pastrarea si ingrijirea unui spatiu emblematic pentru educatie, cultura si biodiversitate, aducand expertiza noastra in mentenanta peisagistica de inalta calitate.

 
- Ce diferente observati intre beneficiarii publici si cei privati?
- Diferentele dintre beneficiarii publici si cei privati sunt vizibile in dinamica proiectelor: beneficiarii privati sunt de obicei mai flexibili, orientati catre viteza de executie si solutii personalizate, in timp ce proiectele publice presupun un proces mai formalizat, cu accent pe conformitate, sustenabilitate si impact comunitar. In ambele cazuri, insa, se observa o crestere a exigentei privind calitatea amenajarilor si durabilitatea solutiilor propuse.

- Ce investitii si obiective aveti planificate pentru dezvoltarea activitatii, in perioada urmatoare?
- In perioada urmatoare, ne propunem sa continuam dezvoltarea strategica a activitatii printr-o serie de investitii si initiative majore. Un pas important este deschiderea oficiala a biroului nostru din Chisinau, Republica Moldova, alaturi de lansarea site-ului de prezentare www.ecogardenconstruct.md, prin care ne consolidam prezenta regionala si extindem portofoliul de proiecte internationale. 
In paralel, dezvoltam noul brand PRO STADIUM, dedicat exclusiv diviziei de proiectare, constructie si mentenanta pentru terenuri sportive din gazon natural, hibrid si artificial, o initiativa ce raspunde cererii tot mai mari pentru solutii integrate de performanta in domeniul sportiv. Investim constant in utilaje de ultima generatie si in tehnologii moderne pentru a creste eficienta, calitatea executiei si sustenabilitatea proiectelor noastre. Obiectivul nostru este sa ramanem un partener de incredere, capabil sa ofere solutii complete si inovatoare in domeniul amenajarilor peisagistice si infrastructurii verzi.

 
- Care sunt principalele provocari cu care va confruntati in activitate, in aceasta perioada?
- In aceasta perioada, principalele provocari tin de cateva directii majore. Recrutarea personalului specializat, in special pentru posturile de executie (gulere albastre), a devenit tot mai dificila, intrucat resursa umana calificata este tot mai greu de gasit. In paralel, ne concentram pe identificarea si implementarea celor mai bune solutii pentru digitalizarea proceselor interne, un pas esential pentru cresterea eficientei si adaptarea companiei la noile realitati de piata. In derularea proiectelor cu beneficiarii din sectorul public, provocarile sunt adesea amplificate de birocratia excesiva, care afecteaza ritmul si flexibilitatea executarii lucrarilor. De asemenea, instabilitatea legislativa si lipsa unor politici pro-business adauga un grad suplimentar de incertitudine in planificarea si dezvoltarea proiectelor pe termen lung. Cu toate acestea, ramanem dedicati misiunii noastre de a oferi solutii de calitate si de a investi constant in adaptarea si modernizarea activitatii noastre.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergieshiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE-APRILIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 189 (Martie-Aprilie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
GEWISS
ELECTROGRUP
Eco Garden Construct
EDIT-Structural
KADRA
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
quadratum
SSAB
theda mar
EURO BUILD
Acvatot 2019
BogArt
noark
strabag nivel 1
TECNIC
MCA
CONCEPT STRUCTURE
VEGO
leviatan
AED
Daikin
Arduro
concelex
Ubitech
SIGM

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
inoconstruct

pereti cortinaTamplarie Aluminiu.ro Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<