Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Electrocenter Due mizeaza pe o crestere de 15% a afacerilor din acest an
Electrocenter Due mizeaza pe o crestere de 15% a afacerilor din acest an
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 14 Iun 2024 06:20
Electrocenter Due, companie cu sediul in Baia Mare specializata in executia de lucrari de instalatii electrice curenti tari si slabi "la cheie", a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 51,5 milioane de lei. Avand in vedere volumul de activitate si proiectele majore aflate in executie, conducerea companiei mizeaza pe o crestere de aproximativ 15% a rulajului din acest an, acesta urmand a ajunge la circa 60 de milioane de lei. Fabrica de medicamente Stada, din Turda, Aurora Mall Giurgiu, Aeroportul International Satu Mare sau ansamblul rezidential Denya Forest Timisoara sunt numai cateva dintre proiectele majore la care lucreaza, in aceasta perioada, specialistii Electrocenter Due, lucrari de anvergura ce confirma o experienta cladita in aproape 25 de ani de activitate. Compania s-a remarcat intotdeauna prin promovarea conceptului de "instalatii electrice profesionale", venind cu solutii complete si la standarde inalte si oferind proiectarea instalatiilor electrice, furnizarea de materiale electrice, executia respectivelor instalatii, dar si mentenanta ulterioara expirarii garantiei de executie. 
Printre proiectele majore de instalatii finalizate cu succes de Electrocenter Due se afla depozitul logistic Auchan din Stefanestii de Jos (judetul Ilfov), parcul industrial WDP Dragomiresti, ansamblul rezidential si de birouri Record Park din Cluj-Napoca (cladirile 2, 3 si 4), fabrica Ina Schaeffler Brasov, hala de productie a componentelor spatiale Universal Alloy Corporation Europe etc.
Interviu cu Nelu Cheta, manager general la Electrocenter Due.
 
- Cum ati caracteriza activitatea companiei la inceputul anului 2024 si ce perspective sunt pentru perioada 2025-2027?
- In primul trimestru al anului 2024 activitatea companiei noastre a fost extrem de sustinuta, avand in vedere ca vor trebui finalizate 4 proiecte majore si presiunea pe management si pe muncitorii nostri este foarte mare. Prognozam ca pana la sfarsitul acestui an se va mentine aceeasi situatie, avand in vedere ca licitam, in continuare, proiecte mari care ne vor solicita din plin.
In perspectiva anilor 2025-2027, cu siguranta trendul va fi usor ascendent, avand in vedere anumite masuri manageriale pe care le avem in plan si care credem ca vor dezvolta businessul nostru pe termen mediu, dar si faptul ca societatea noastra este extrem de puternica si cunoscuta pe plan national datorita anvergurii portofoliului de clienti si a celui de lucrari in executie, care ne situeaza intre primele 10 firme pe piata de executie de instalatii electrice curenti tari si slabi din Romania.
 
 
- La ce proiecte majore lucrati, in aceasta perioada?
- Compania Electrocenter Due este o societate activa pe piata executiei de instalatii electrice de curenti tari si slabi, acoperind intreaga gama de lucrari in acest domeniu, de la proiectare pana la executie si asigurarea garantiei pe perioada contractuala, inclusiv post-garantie, la cerea clientilor nostri.
In acest moment lucram doar in Romania. Avand in vedere proiectele foarte mari in care suntem angrenati la nivel national, am renuntat la contractari pe pietele externe si ne-am concentrat pe plan intern, piata romaneasca oferind in mod continuu oportunitati mari si relevante pentru portofoliul nostru. In trecut, am mai executat proiecte in alte tari europene, dar si in Asia. Acum efectuam lucrari de proiectare si executie - de obicei lucram pe conceptul design & build - la mai multe obiective de anvergura, precum fabrica de medicamente Stada, din Turda, Aurora Mall Giurgiu, Aeroportul International Satu Mare, fabrica Terapia din Cluj-Napoca, ansamblul rezidential Denya Forest Timisoara, bazinul de inot din Targu Lapus Maramures, precum si cladirea Primariei Farcasa, din Maramures. De asemenea, mai lucram la extinderea facilitatilor portuare din Portul Constanta, precum si la extinderea centrului comercial Fashion House Cernica Mall, in Bucuresti.
Un mare accent se pune la noi in companie pe dotarea cu cele mai noi si performante echipamente si mijloace de executie, pentru a avea capacitatea tehnica si logistica sa putem efectua concomitent atatea lucrari de mare anvergura profesionala si tehnica.
 
- Cu ce dificultati va confruntati in activitate, in acest moment?
- Dificultatile cele mai mari in aceasta perioada sunt lipsa fortei de munca calificate, pe fondul situatiei generale din Romania si a faptului ca scolile profesionale nu mai exista si nu genereaza personal cu aptitudini specifice activitatii noastre. Totusi, ne straduim si, zic eu, si reusim sa calificam, prin traininguri si activitati de specializare, muncitori pentru activitatea noastra curenta. De asemenea, avand traditia celor 25 ani de activitate, am reusit sa atragem si sa mentinem in companie ingineri si project manageri bine pregatiti profesional, care ne ajuta mult in consolidarea si cresterea companiei.
ElectrocenterDUE a fost infiintata in anul 2000, iar principalul capital pe care il aveam era entuziasmul si priceperea in executia instalatiilor electrice, pornind de la un lucru dat cert, acela ca prioritatea fiecarei case sau afaceri trebuie sa fie siguranta fortei de munca si, evident, a clientilor. Am investit continuu in dotari, infrastructura si logistica, dar si in traininguri profesionale pentru perfectionarea si asimilarea noutatilor din domeniul electric. Am depasit multe crize si obstacole pentru a ajunge in acest punct de varf al activitatii noastre.
 
 
- Cum a evoluat cifra de afaceri a companiei si ce directii de dezvoltare veti urma in anii care urmeaza?
- In anul 2023 am inregistrat o cifra de afaceri de 51,48 milioane de lei, iar in acest an ne am propus o crestere cu aproximativ 15% a acesteia. In anul 2021 am inregistrat, insa, varful cifrei noastre de afaceri, care a ajuns atunci la valoarea de 71 milioane de lei. 
Directia principala de dezvoltare in viitorul apropiat este extinderea echipei de vanzari, pe de o parte, dar si reintrarea in domeniul energiei verzi, unde o vreme nu am activat, avand in vedere proiectele industriale care au fost focusul nostru principal si unde suntem specializati. Desigur, in continuare, avand in vedere ca suntem o firma profitabila, ne directionam investitiile spre achizitionarea de echipamente si mijloace moderne pentru cresterea rentabilitatii si eficientei muncii si, nu in ultimul rand, catre digitalizarea activitatii noastre. 
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
noark
strabag nivel 1
Arduro
concelex
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
SIGM
MAKITA
SSAB
theda mar
leviatan
Ubitech
konsent
ness project
quadratum
CDS
BogArt
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander