Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NEPI Rockcastle: Imprumut verde de 60 milioane euro pentru Ploiesti Shopping City
NEPI Rockcastle: Imprumut verde de 60 milioane euro pentru Ploiesti Shopping City
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 17 Ian 2023 12:47
NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor si dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, a obtinut un imprumut verde in valoare de 60 de milioane de euro, pentru Ploiesti Shopping City, de la un sindicat bancar condus de BRD Groupe Société Générale.
Finantarea vine la trei luni dupa ce NEPI Rockcastle a preluat participatia de 50% din Ploiesti Shopping City, de la partenerul sau, printr-o tranzactie de 55,5 milioane euro. Imprumutul, semnat in decembrie 2022, se incadreaza in categoria finantarilor verzi, indeplinind criteriile de contributie substantiala la atenuarea riscurilor climatice si beneficiind de certificarea sustenabila “BREEAM In-Use”, calificativ Excellent, si de atestatul de performanta energetica de Clasa A.
“Finantarea bancara reprezinta o alternativa atractiva pentru moment, iar NEPI Rockcastle are relatii bune si de lunga durata cu partenerii sai bancari. Creditele “verzi” reflecta angajamentul nostru de a imbunatati sustenabilitatea portofoliului grupului si de a reduce amprenta de carbon. Asa cum am anuntat, in Romania, cea mai mare piata in care NEPI Rockcastle activeaza, suntem in proces de reducere a impactului portofoliului nostru asupra mediului prin instalarea de panouri fotovoltaice, crescand astfel proportia de energie regenerabila folosita”, a precizat Eliza Predoiu, Chief Financial Officer, NEPI Rockcastle.
“Ne bucuram sa contribuim din nou la finantarea unui alt proiect important al partenerului nostru de lunga durata, NEPI Rockcastle. Pentru noi, proiectul este important si dintr-o alta perspectiva: continuam, prin aceasta operatiune, sa integram principiile ESG in activitatea noastra de creditare, completand astfel o lista mai lunga, care cuprinde si cel mai important credit verde acordat pana acum in Romania, si facem inca un pas catre atingerea obiectivului nostru strategic de a acorda finantari sustenabile de un miliard de euro, pana in anul 2025. Suntem pregatiti sa finantam tranzitia si dezvoltarea clientilor nostri si detinem know-how-ul necesar pentru asigurarea si implementarea tuturor parametrilor legati de sustenabilitate, in operatiunile de finantare”, a spus Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabila cu activitatile de corporate banking ale bancii.
Creditul a fost aranjat de BRD Groupe Société Générale - partener de finantare de lunga durata al NEPI Rockcastle - care si-a asumat si un rol de banca de structurare a finantarii verzi, avand alaturi, in calitate de finantator, Alpha Bank, un creditor nou al grupului. In noiembrie 2022, agentia internationala de rating Fitch a imbunatatit ratingul de creditare al grupului la BBB+ cu perspectiva stabila, de la BBB cu perspectiva pozitiva. Evolutia ratingului reflecta progresele grupului in zona de performanta operationala, respectiv cresterea gradului de ocupare a proprietatilor, a traficului si a vanzarilor chiriasilor pe parcursul anului 2022.
In cadrul tranzactiei de finantare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internationala de avocatura Dentons Europe - Zizzi-Caradja si Asociatii SPARL, in timp ce BRD Groupe Société Générale si Alpha Bank au fost asistate de CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP.
Ploiesti Shopping City a fost inaugurat in 2012, avand o suprafata inchiriabila de 46.800 mp, iar printre chiriasi se regasesc un supermarket Carrefour, un cinema cu 12 sali si peste 100 de magazine, printre care: Adidas, H&M, Top Shop, Zara, Leonidas, McDonalds, Starbucks si Taco Bell.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
grundfos
FRONTALE
rigips
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
Ubitech
leviatan
noark
strabag nivel 1
CDS
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu