Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SVN si EFMS pun bazele Svelppy, companie de administrare a locuintelor inchiriate
SVN si EFMS pun bazele Svelppy, companie de administrare a locuintelor inchiriate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2022 12:05
Compania de consultanta imobiliara SVN Romania si Exclusive Facility Management Services (EFMS), una dintre cele mai mari companii active pe piata de property si facility management din Romania, au lansat Svelppy, o companie specializata in administrarea locuintelor inchiriate.
Compania va oferi astfel servicii de specialitate integrate pentru administrarea completa a proprietatilor rezidentiale scoase spre inchiriere, indiferent de segmentul pietei, de la cel turistic si de business la cel rezidential. Svelppy isi va desfasura pentru inceput activitatea in Bucuresti iar in viitor este tintita extinderea si in alte piete rezidentiale majore din tara.
Svelppy va reprezenta interfata dintre proprietar si chirias, furnizorii de utilitati – contractare si asigurarea platilor – asociatia de proprietari si autoritati, va oferi servicii de pregatire si promovare a proprietatii pentru inchiriere, va identifica potentialii chiriasi si va intocmi toate actele necesare si va colecta chiria lunara. Proprietarul, cat si chiriasul vor avea acces la un portal online dedicat unde vor putea verifica statusul proprietatilor si a tutor platilor. Costurile lunare percepute pentru acest serviciu va fi calculat ca procent din valoarea chiriei, iar acest procent va varia in functie de numarul de proprietati detinute.
Compania ia in considerare si oferirea unui abonament premium prin care va garanta proprietarului chiria pentru intreaga perioada contractuala, indiferent de gradul de ocupare al proprietatii si conform nivelului optim recomandat de chirie.
”Piata de tranzactii rezidentiale in scop investitional s-a dezvoltat in ultimii ani si estimam ca aproximativ 15% din locuintele vandute anual in Bucuresti si imprejurimi sunt achizitionate in scop investitional. Acest procent este sinonim cu un nivel de mii de apartamente si case cumparate in fiecare pentru a se obtine venituri recurente din chirii. Cu toate acestea, pana in acest moment nu existau servicii integrate de administrare a unei proprietati, prin care proprietarul sa poata externaliza absolut toate aspectele care tin de o proprietate si obiectivul nostru este de a deveni lideri si pe acest segment de piata”, a declarat Andrei Sarbu, CEO SVN Romania.
Peste 11.000 de locuinte finalizate doar in Bucuresti in ultimii cinci ani au fost achizitionate cu scopul inchirierii potrivit datelor SVN Romania. Sub 3% dintre acestea sunt administrate de o companie specializata, ceea ce inseamna ca peste 10.500 de apartamente scoase la inchiriere in Bucuresti sunt administrate in regie proprie.
Compania care administreaza Svelppy este detinuta in proportie de 70% de SVN Romania si 30% de catre Exclusive Facility Management Services, ceea ce va asigura Svelppy personalul prorpiu necesar pentru serviciile de curatenie si interventii tehnice.
EFMS este una dintre cele mai mari companii de property management din Romania, avand in administrare peste un milion de metri patrati de spatii la nivel national, de la sucursale bancare la supermarketuri, parcuri industriale si fabrici.
SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si trei birouri regionale, in Brasov, Cluj – Napoca si Covasna. SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
vailantVideoConfAC-iulALLBIMhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
grundfos
leviatan
strabag nivel 1
BALTIC
FRONTALE
theda mar
viarom
CDS
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023