Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - TCI: Crestere de 63% a cifrei de afaceri din 2023, la circa 150 de milioane de lei
TCI: Crestere de 63% a cifrei de afaceri din 2023, la circa 150 de milioane de lei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 17 Iun 2024 06:25
TCI Contractor General SA, societate de constructii cu sediul central in Cluj-Napoca si peste 65 ani de experienta, a raportat o crestere de 63% a cifrei de afaceri inregistrate in 2023 fata de anul precedent, pana la valoarea de 150 de milioane de lei. Pentru 2024, conducerea companiei estimeaza o stabilizare a rulajului la acest nivel. La finalul anului trecut, TCI avea un portofoliu de proiecte cu un rest de executie evaluat la circa 220 de milioane de lei (fara TVA), care acopera un orizont de timp de aproximativ un an si jumatate.
"Din punctul nostru de vedere, activitatea de constructii din primele 4 luni ale acestui an a evoluat in jurul proiectelor mari de investitii, prin adoptarea la o scara tot mai larga a tehnologiilor noi. Pentru intregul an estimam o stagnare sau cel mult o crestere foarte usoara fata de 2023, care este conditionata, bineinteles, de demararea programelor de finantare ale Guvernului, precum si de implementarea unor noi pachete de facilitati fiscale. Dezvoltarea in acest an si in urmatorii o vedem canalizata in jurul inteligentei artificiale (IA), care va imbunatati eficienta si performanta in acest domeniu", a declarat Oliviu Lazar, directorul tehnic al TCI Contractor General SA.
In aceasta perioada, compania lucreaza la amenajarea unui parc pe culoarul Canalul Morii - tronson Parcul Rozelor, in Cluj-Napoca, la proiectarea, demolarea corpului C3 si executia unui imobil nou pentru obiectivul de investii "Infrastructura pentru Spectroscopie si Imagistica de Rezonanta Magnetica pentru Campuri Inalte – INSPIRE, tot in Cluj Napoca. De asemenea, TCI desfasoara lucrari de modernizare a Infrastructurii Educationale Universitare de nutritie si patologie animala a USAMV Cluj, la Jucu, precum si la constructia unei parcari de tip park & ride, in Cluj-Napoca.
"Piata constructiilor de cladiri publice pe care activam noi are un potential de crestere important pentru constructori si antreprenori, dar este conditionata in mare masura de implementarea investitiilor din PNRR, precum si de masurile guvernamentale anuntate", a precizat Oliviu Lazar.

 
Investitii in echipamente si in formarea continua a personalului
In ceea ce priveste investitiile in dezvoltarea companiei, conducerea TCI are il plan adoptarea unor tehnologii noi prin achizitia de echipamente moderne si automatizate, pentru a imbunatati productivitatea si calitatea lucrarilor. De asemenea, intre obiectivele societatii se afla extinderea geografica, avand in vedere ca piata locala este saturata si exista oportunitati mai bune in alte regiuni, precum si dezvoltarea si mentinerea relatiilor solide cu clientii existenti si potentiali, cu subcontractorii si cu partenerii de afaceri. 
"Concurenta intensa in domeniul constructiilor, pe fondul reducerii semnificative a dezvoltarilor imobiliare este o provocare majora, deoarece exista numerosi jucatori implicati sau care intentioneaza sa se implice in acest sector, printre care amintim firme de constructii mici, dezvoltatori imobiliari, subcontractori etc.", a explicat managerul TCI.
O alta directie majora a companiei este reprezentata de realizarea de investitii in dezvoltarea si formarea continua a personalului, ce are rolul de a consolida competentele si capacitatea companiei de a livra lucrari complexe si de inalta calitate. 
La capitolul dificultati si provocari, Oliviu Lazar a indicat, in primul rand, bugetele restranse pentru investitii, ceea ce poate afecta calitatea si cronologia proiectelor. "De asemenea, o piedica in calea activitatii este pusa de procesele anevoioase de obtinere a autorizatiilor de construire, care conduc la intarzieri in finalizarea proiectelor. Trebuie amintita, totodata, si birocratia excesiva a institutiilor statului in unele cazuri", a adaugat reprezentantul TCI.
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
BogArt
SIGM
SSAB
leviatan
Ubitech
noark
ness project
theda mar
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CDS
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
siniat
MAKITA
Arduro
konsent
strabag nivel 1
rigips
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander