Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - STUDIO Altieri SpA va conduce echipa ce va proiecta spitalul regional din Iasi
STUDIO Altieri SpA va conduce echipa ce va proiecta spitalul regional din Iasi
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 25 Ian 2022 13:47
Asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Italconstruct SpA, Steam SR, Proiect Consulting, K Box Construction Design si Rheinbrucke SRL a castigat licitatia pentru proiectarea noului Spital Regional de Urgenta (SRU) Iasi. Licitatia pentru contractarea lucrarilor de constructie ar putea fi demarata in 2022, potrivit unui anunt al Ministerului Sanatatii, in cadrul unei intrevederi organizate la Palatul Roznovanu din Iasi.
"Tehnic, punctual, pasii sunt facuti pentru acest proiect. Durata proiectarii va fi de 12 luni, dar, la propunerea Bancii Europene de Investitii, se va incerca implementarea unei metode de accelerare, astfel incat la sfarsitul anului sa lansam licitatiile pentru lucrarile de construire", a declarat Cristina Laura Gafton, directorul Directiei Monitorizare Implementare Spitale Regionale din cadrul Ministerului Sanatatii.
"Acest proiect trebuie sa mearga doar inainte si repede. Nu voi accepta niciun fel de intarziere a sa! Nu are nicio limita de costuri in ceea ce priveste sprijinirea acestui proiect. Fac un apel si la autoritatile administrative si la factorii politici din acest oras pentru a face tot ceea ce este posibil pentru a-l finaliza", a spus primarul Mihai Chirica.
Noul spital va avea 850 de paturi si va fi ridicat in urma unei investitii estimate la 500 de milioane de euro, in cartierul Moara de Vant. Noua unitate va inlocui in mare masura actualul Spital Judetean de Urgente "Sfantul Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi. Obiectivul va avea sapte etaje si va oferi atat servicii spitalicesti, cat si asistenta medicala ambulatorie, estimandu-se a fi operational in 2027.
Spitalul va fi organizat pe centre de ingrijire, grupate pe patologii inrudite, si va avea paturi de spitalizare continua, de urgenta si de zi, precum si cabinete ambulatorii, sali de operatie, urmand sa ofere servicii avansate de imagistica, radiologie interventionala, endoscopie, cardiologie interventionala, neurostiinte etc.
 
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
rigips
leviatan
BMI_Icopal
MAKITA
viarom
strabag nivel 1
hilti
leviatan
FRONTALE
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu