Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ISO PROIECT: Crestere de 50% a numarului de proiecte contractate
ISO PROIECT: Crestere de 50% a numarului de proiecte contractate
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 28 Apr 2017 09:35
Activitatea biroului de arhitectura ISO Proiect - Bucuresti se inscrie pe un trend ascendent, numarul de proiecte contractate de companie majorandu-se cu aproape 50% in 2016, comparativ cu nivelul din anul anterior. Pentru 2017, arhitectii estimeaza mentinerea tendintei de crestere, avand in vedere dezvoltarea semnificativa din sectorul constructiilor rezidentiale si comerciale. Compania ofera solutii complete de conceptie si proiectare arhitecturala, inginerie, studii de specialitate si consultanta, fiind specializata preponderent in proiectarea de constructii rezidentiale, de cladiri de birouri, dar si de spatii comerciale.
Interviu cu arh. Mihai Boboia (29 de ani), administratorul biroului de arhitectura ISO Proiect.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- Proiectele pe care le parcurgem in cadrul biroului nostru in acest moment sunt destul de variate atat ca functiuni si dimensiuni, cat si ca valori de investitie. Alaturi de obiective cu destinatii comerciale, tip office sau de turism, segmentul predominant este cel rezidential (de la individual la colectiv, "middle class" sau de lux). Proiectul cu cel mai mare regim de inaltime pe care il avem in prezent este destinat locuirii (3S+P+M+12E+E13-14R), acesta aflandu-se intr-un stadiu incipient de dezvoltare.
 
- Cum a evoluat activitatea firmei si a sectorului de arhitectura in 2016 si ce estimari aveti pentru 2017?
- Am crescut si avem mai multe investitii in derulare si planuri si mai ambitioase pentru viitor. Consider ca activitatea de proiectare a cunoscut o evolutie puternica in 2016 si speram sa nu fie una artificiala (creata de un nou avant al constructiilor, ce poate esua intr-o noua criza). In 2017 cred/ observ ca se va consolida aceasta crestere si sper ca dezvoltarea ariei de proiectare si, implicit, a constructiilor sa fie bazata pe niste date corecte, pe nevoia existenta si sa fie una de durata.
 
- Care credeti ca sunt noile riscuri si dificultati de pe piata constructiilor/ de arhitectura?
- Noile riscuri cred ca nu sunt, de fapt, noi, ci mai degraba se remarca aceleasi riscuri care pot aparea din trecut si pot pune in incertitudine si nesiguranta piata constructiilor - ma refer la posibile speculatii, dar si la o eventuala hazardare a unor investitii, intr-un context economic nu tocmai cert. Sper ca investitorii au invatat lectia in urma greselilor din perioada ce a precedat criza (ma refer in plan national, local, nu global) si sper ca nu vom avea cresteri furibunde, bazate pe profit imediat si punand in incertitudine o dezvoltare durabila.
 
- Care vor fi principalele tendinte in arhitectura si design in 2017-2020?
- Cred, cel putin in dreptul nostru, ca vom putea creste valoarea pe care o dam proiectelor noastre. Ma gandesc la obiective cu aspect mai studiat, realizate mai bine, concepute pe valori si inspiratii mai inalte. Sper sa putem avea tot mai multa libertate in a folosi materialele dorite si solutiile tehnice adecvate pentru crearea de obiective valoroase. Cred ca vom pretui tot mai mult liniile curate, simple, minimaliste, culorile mai reci si inchise, chiar sobre. In design-ul de interior se va cauta o reinterpretare a stilului industrial, cu o finisare si umanizare a acestuia cu insertii interesante si inovatoare si chiar si noi interpretari ale unor stiluri consacrate.
 
- Cum va imaginati, din punct de vedere arhitectural, municipiul Bucuresti in deceniul urmator?
- In prezent, din punct de vedere arhitectural si constructiv, Capitala se dezvolta haotic. Nu se face absolut nimic pentru conservarea si extinderea spatiilor verzi, inca intalnim prea des interventii brutale in tesutul construit si aspectul sau rezolvarea multor constructii lasa mult de dorit. Nu stiu daca mai putem face ceva, in general sunt destul de pesimist in privinta peisajului bucurestean. Peste zece ani, poate vom avea obiecte arhitecturale dragute, unele zone tot mai frumoase, dar si circ unde nu se face nimic, aglomeratie pana la sufocare si tot mai mult peisaj compromis.
 
man and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
CDS
FRONTALE
leviatan
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
grundfos
noark
theda mar
rigips
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica