Agenda Constructiilor
Miercuri, 06 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Membrii juriului la Arhitectura Construita, Anuala de Arhitectura Bucuresti 2024
Membrii juriului la Arhitectura Construita, Anuala de Arhitectura Bucuresti 2024
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 26 Sep 2024 15:03
Juriul din acest an al categoriei Arhitectura construita din cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti (AAB) 2024 este constituit din 5 personalitati marcante ale arhitecturii europene: Ruth Schagemann, Francisco Aires Mateus, Tue Hesselberg Foged, Mia Roth-Čerina si Daniel Zielinski vor desemna, astfel, castigatorii din 2024 ai categoriei respective. 
Tema generala a Anualei de Arhitectura Bucuresti 2024 este Bucurestiul Sustenabil si urmeaza triada Anualelor centrate pe programul european New European Bauhaus, ale carui valori principale sunt: sustenabilitatea, incluzivitatea si estetica. Anuala de Arhitectura Bucuresti aplica in fiecare an, ca optica de cercetare, cate o valoare europeana Bucurestiului si il analizeaza din aceasta directie.
 
Membrii juriului categoriei Arhitectura construita din cadrul AAB 2024
Ruth Schagemann (Germania) este presedinte al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE-CAE), organizatia reprezentativa pentru profesia de arhitect la nivel european. ACE este organizatia-umbrela pentru arhitectii din Europa si reprezinta interesele a 562.000 de arhitecti din 30 de tari din Europa. Ruth a studiat arhitectura la universitatile din Braunschweig si Stuttgart. In 2006, impreuna cu sotul sau, a fondat firma de arhitectura VICEVERSA Architektur+ Medien. A facut parte din Comitetul executiv al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE) din 2016 pana in 2021 si este sefa Departamentului de politica profesionala nationala si internationala la Camera Baden-Württemberg.
Francisco Aires Mateus (Portugalia) a absolvit arhitectura la Universitatea Tehnica din Lisabona in 1987. Deschide un studio de arhitectura impreuna cu fratele sau, Manuel Aires Mateus, in 1988, dupa o colaborare indelungata cu arhitectul Gonçalo Byrne. Fratii Mateus au obtinut mai multe distinctii nationale si internationale, inclusiv premiul Valmor, premiul Secil, premiile FAD, premiul Ecola, premiile Bienalei Ibero-Americane de Arhitectura si numeroase nominalizari pentru Premiul Mies van der Rohe. In 2017, au fost distinsi cu Premiul Pessoa. Francisco este profesor la Accademia di Architettura, Mendrizio, Elvetia, din 2001, profesor la Universidade Autónoma din Lisabona, din 1998, fiind, de asemenea, profesor-invitat la IE Universidad, Segovia 2012, la Oslo School of Architecture in 2009 si la Graduate School of Design, Harvard University, SUA 2005.
 
 
Tue Hesselberg Foged (Danemarca) a studiat arhitectura la The Royal Danish Academy of Fine Arts. Este partener fondator al biroului de arhitectura EFFEKT cu sediul in Copenhaga. Studioul danez se preocupa de cercetare in arhitectura si urbanism. EFFEKT functioneaza din 2007 si este preocupat sa genereze schimbari sociale, economice si de mediu durabile. Studioul infiintat de Tue si partenerul sau, Sinus Lynge, a castigat premii prestigioase de arhitectura pentru proiecte precum ReGreen Villages, Livsrum Cancer Counselling Center, GAME Streetmekka Viborg. 
Mia Roth-Čerina (Croatia) este arhitect si profesor asociat la Departamentul de Design Arhitectural din cadrul Facultatii de Arhitectura a Universitatii din Zagreb, unde a obtinut diploma in 2000 (prezentand scoala la Archiprix 2001 in Rotterdam) si doctoratul in 2015. Interesele sale in practica, predare si cercetare se intersecteaza si se concentreaza asupra spatiilor care deservesc publicul. Proiectele concepute in cadrul studioului pe care il conduce impreuna cu Tonči Čerina au castigat premii nationale si internationale. In 2023, au curatoriat pavilionul croat la cea de-a XVIII-a editie a Bienalei de arhitectura de la Venetia.
Daniel Zielinski (UK/Romania) a studiat arhitectura la Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" timp de doi ani (2001 si 2002), pentru ca apoi sa isi continue studiile la Universitatea de Arhitectura de la Stuttgart, impreuna cu fratele sau geaman, Maximilian. Daniel isi incepe practica la Herzog & de Meuron, apoi accepta colaborarea cu Foster + Partners, la invitatia profesorului de la Stuttgart, Stefan Behling. Ulterior, va deveni partener in firma. Daniel lucreaza in tandem cu fratele sau, Maximilian, cei doi participand si castigand proiecte importante: concursul pentru realizarea a 100 de apartamente - o experienta menita a echilibra inovatia cu conditiile concrete de santier si constructie si cu realitatile experientei umane, concursul "Living City Design" - cu un proiect de recucerire urbanistica a Parisului, prin mutarea transportului electric in subteran. In competitia interna de la Foster, cei doi frati Zelinski au reusit sa castige concursul pentru sediul Apple din Cupertino, SUA. 
Curatorul celei de-a XXII-a editii a Anualei de Arhitectura Bucuresti(AAB) 2024 este grupul international de cercetare Dark Matter Labs prin reprezentantii lui, principalii fondatorii arh. Indy Johar (Anglia), arh. Ivana Stancic (Danemarca) si urb. Joost Beunderman (Olanda). 
Pentru informatii sumplimentare, click aici
 
TotalEnergiesRAWLPLUGALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
VEGO
Arduro
EDIT-Structural
SIGM
MAKITA
SSAB
quadratum
ELECTROGRUP
concelex
Ubitech
strabag nivel 1
konsent
theda mar
ness project
rigips
DRS
Acvatot 2019
noark
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<