Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Science Campus: Centru de inovare, baza sportiva si camin studentesc, la Cluj
Science Campus: Centru de inovare, baza sportiva si camin studentesc, la Cluj
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 03 Feb 2023 14:22
Noul campus stiintific ce va fi construit in Cluj-Napoca - Science Campus Cluj -, proiectat de compania KXL Studio, va include un centru de inovare - Center for Life, Art, and Science (CLAS) o institutie noua, proiectata ca un ecosistem de inovare cu participanti din cadrul institutiilor publice, societatii civile, intreprinderilor private, cercetarii si educatiei, ca un mediu multifunctional: Centru de stiinta si inovare si Living lab (centru/ muzeu de stiinta), ce pune cetateanul in mijlocul proceselor de cercetare, inovare si transfer tehnologic din domeniile STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). De asemenea, in cadrul noului centru au mai fost proiectate o piata urbana, o miza baza sportiva, un centru de cercetare si dezvoltare InfoBioNano4Health, noul sediu al Facultatii de Matematica si Informatica, un observator astronomic cu planetarium, precum si un camin studentesc cu 500 de locuri.
Conceptul noului Science Campus a fost prezentat recent de arhitecti, in cadrul unei dezbateri publice a Centrului de Inovare si Imaginatie Civica (CIIC).
"Avem un contract de proiectare semnat cu echipa castigatoare a concursului de solutii, care cuprinde planul urbanistic zonal, studiul de fezabilitate, documentatia pentru autorizatia de construire si proiectul tehnic cu detaliile de executie. Calendarul stabilit prevede ca toate acestea sa fie realizate etapizat, pana la finalul acestui an. Etapa de dezbatere publica nu se incheie insa aici. Vor mai exista diverse etape procedurale pe tot parcursul derularii contractului si ii invitam pe cei interesati sa aduca observatii pentru ca ne dorim sa avem cel mai bun proiect posibil", a explicat Ovidiu Cimpean, presedinte CIIC.
Proiectul este in valoare de 1,7 milioane de euro si va fi elaborat de compania de arhitectura KHL Studio, care a fost selectata de un juriu international in urma unui concurs de solutii organizat de Primaria municipiului Cluj-Napoca, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) si cu Universitatea Babes-Bolyai. Documentatia de proiectare este in curs de realizare.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
viarom
Ubitech
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
rigips
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
BogArt
leviatan
EDIT-Structural
ness project
concelex
siniat
SIGM
quadratum
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander