Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - SIBIU: Se propune dezvoltarea municipiului din perspectiva turistica
SIBIU: Se propune dezvoltarea municipiului din perspectiva turistica
Arhitectura & Proiectare Publicat de Simona Ene 09 Feb 2012 11:21
Ioana Urdea (50 de ani)
Functia/Institutia: arhitect-sef, Primaria municipiului Sibiu;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul proiectarii.
 
Cu toate ca anul trecut, in municipiul Sibiu, nu au fost solicitate avize pentru proiecte de anvergura, prin specificul fiecareia dintre investitiile aprobate s-a adus un aport major calitatii vietii locuitorilor din zona. Dintre obiectivele private aflate, anul trecut, la stadiul de plan urbanistic de detaliu (PUD), fac parte extinderea unui imobil hotelier, constructia unei hale de productie, a unei biserici, a unor imobile de locuinte (unifamiliale sau colective, cu regim de inaltime redus  D+P+M; P+1E+M) etc. Intr-o etapa mai avansata se afla cateva planuri urbanistice zonale (PUZ), ce prevad executia unor imobile de locuinte (D+P+3E+E4-retras), cladiri cu functiuni mixte (P+M, P+1E+M, P+3E) sau cu destinatia de spatii rezidentiale (P+M, P+1E, P+1E+M). Referitor la activitatea specifica institutiilor publice, au fost vizate proiecte de reabilitare termica si modernizare a infrastructurii din municipiul Sibiu. Totodata, a fost aprobat planul de amenajare turistica a zonei Paltinis - Cindrel, demarat de Consiliul Judetean Sibiu. 

- Cum se va dezvolta zona in urmatorii ani?
- In viitor, municipiul Sibiu se va extinde in conformitate cu Planul Urbanistic General (PUG), aprobat in cursul lui 2011. In ultimii ani, s-a dezvoltat zona industriala vestica a orasului, ce concentreaza activitati industriale nepoluante, tot in arealul respectiv urmand a fi prevazute noi obiective conexe de investitii. Potrivit noului PUG, aceasta arie va deveni un pol de importanta regionala si va dispune de un centru de targuri/expozitii si o zona destinata companiilor de tip IMM, in timp ce, in partea estica a orasului va fi realizat un centru economic. Totodata, s-a marit suprafata teritoriului intravilan, cu zone de urbanizare destinate atat pentru dezvoltarea functiunilor de locuire,institutii si servicii, cat si pentru activitati economice cu caracter industrial si logistic, comercial sau pentru IMM-uri, separate de o zona verde de protectie, cu rol de agrement si sport, care vor fi realizate in etape.
 
- Ce presupune sporirea atractivitatii din punct de vedere turistic?
- Datorita faptului ca orasul Sibiu este recunoscut din punct de vedere cultural si turistic, prin traditii si evenimente in aceasta sfera, a fost luata in calcul cu precadere aceasta componenta. Astfel, a fost depus pentru finantare, prin Programul Operational Regional 2007 -2013, proiectul „Sibiu Baroc Update”, prin care vor fi promovate mai multe repere turistice: centrul istoric al orasului, Turnul Sfatului, zidurile de fortificatii, traseul ecumenic, traseul verde, muzeele din cadrul Complexului Astra si Brukenthal, precum si agenda culturala.
 
- Descrieti activitatea din constructii pe plan local.
- Ca si alte domenii, sectorul constructiilor este influentat puternic de contextul economic general in care ne aflam. Astfel, daca luam in calcul activitatea din domeniul constructiilor in 2011, pe raza municipiului Sibiu, cand nu au existat investitii de amploare, consider ca si anul acesta piata specifica se va inscrie pe un trend stabil.
 
- Ce dificultati intampinati in ceea ce priveste acordarea avizelor?
- Din punct de vedere al investitiilor ce se avizeaza/realizeaza pe baza documentatiilor de urbanism, eventualele dificultati arhitecturale generice ale proiectului sunt eliminate prin procesul de consultare publica. In cazul obiectivelor de mici dimensiuni, care se aproba direct pe baza autorizatiei de construire, acestea sunt controlate prin prevederile regulamentului de urbanism, aferent planului urbansitic general si prin specificatiile normativelor in vigoare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulALLBIMelmas_1octAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hilti
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere