Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TECNIC: Noul Corp al SJU Pius Brinzeu, o noua etapa in asistenta medicala avansata
TECNIC: Noul Corp al SJU Pius Brinzeu, o noua etapa in asistenta medicala avansata
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 18 Sep 2023 06:25
Intr-o lume in continua schimbare si evolutie, domeniul sanatatii ocupa un loc esential in preocuparile societatii. In acest context, investitiile in infrastructura medicala devin imperativul zilei, in vederea oferirii unor servicii medicale de calitate, in special in situatii de urgenta si in tratarea unor afectiuni complexe. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" face un pas important spre viitor prin constructia noului corp multifunctional, care promite sa ofere o gama extinsa de servicii medicale esentiale, cu accent pe ingrijirea pacientilor critici si tratarea arsurilor majore. Proiectul, in valoare de 60 de milioane de euro, va fi realizat cu finantare de la Banca Mondiala, va cuprinde 12 paturi pentru pacientii critici cu arsuri severe si inca 6 pentru recuperarea acestora. Centrul va avea 5 etaje (S+P+3E), va acomoda serviciul de primiri urgente, un nou bloc operator si o sectie noua de terapie intensiva cu 45 de locuri destinate pacientilor critici.
 
O cladire multifunctionala pentru ingrijirea complexa
Noul corp de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" este mai mult decat o simpla constructie. Este o manifestare a angajamentului fata de imbunatatirea asistentei medicale si a sigurantei pacientilor. Aceasta cladire multifunctionala este proiectata sa ofere o gama larga de servicii medicale, pentru a raspunde nevoilor complexe si variate ale pacientilor. Imobilul va gazdui diverse facilitati esentiale pentru ingrijirea medicala de urgenta la nivel inalt, consolidandu-si rolul vital in asistenta medicala. Potrivit informatiilor oficiale, aceasta constructie moderna va gazdui Unitatea de Primiri Urgente - SMURD, cu nu mai putin de 58 de posturi disponibile, si Centrul de Tratament pentru Pacientii cu Arsuri, echipat cu 6 boxe pentru tratarea arsurilor majore, 6 locuri pentru pacientii cu arsuri intermediare si in faza post-critica, precum si 5 paturi special destinate pentru interventii de microchirurgie si chirurgie reconstructiva.
 
 
 
In acelasi context, noul complex medical va gazdui si o Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva, prevazuta cu 27 de posturi, precum si un Bloc Operator modern, compus din 25 de sali de operatie si spatii conexe. Mai mult, este demn de mentionat ca aceasta constructie va fi echipata cu un heliport, asigurand astfel o conexiune rapida si eficienta pentru transportul de urgenta al pacientilor critici.
In ceea ce priveste amplasamentul, cladirea va fi pozitionata strategic intre Casa Austria (Clinica de Arsi), Sectia de Ortopedie si amplasamentul viitoarei maternitati. Intr-o colaborare semnificativa, Banca Mondiala va furniza finantarea necesara pentru intregul proiect, acoperind atat realizarea Proiectului Tehnic, executia constructiei, cat si asigurarea utilitatilor necesare. Proiectul este coordonat de Ministerul Sanatatii in calitate de agentie de implementare, iar fondurile, in jur de 60 de milioane de euro, sunt oferite de Banca Mondiala. 
 
 
Tecnic Consulting Engineering supervizeaza constructia noii cladiri
Compania romana Tecnic Consulting Engineering din Bucuresti asigura serviciile de specialitate pentru supervizarea proiectului, vital pentru zona de vest a tarii. Prin contractul semnat cu Ministerul Sanatatii, echipa de specialisti a Tecnic se va concentra pe realizarea excelentei in proiectare, imbunatatirea calitatii, minimizarea costurilor totale de proprietate si reducerea timpului de constructie. In plus, vor optimiza procedurile de lucru, vor promova operatiuni mai sigure si vor obtine rezultate mai ecologice. Obiectivele majore includ executarea lucrarilor conform Proiectului Tehnic si Detaliilor de Executie, atingerea standardelor in calitatea lucrarilor si optimizarea timpilor de executie pentru respectarea termenelor asumate.
 
Nadia Popescu, Director General al Tecnic Consulting Engineering declara cu privire la nou proiect din Timisoara: "Noul corp multifunctional al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta «Pius Brinzeu» marcheaza o evolutie semnificativa in furnizarea de servicii medicale de inalta calitate. Cu sectie de ATI, Unitate de Primiri Urgenta si facilitati specializate pentru tratarea pacientilor cu arsuri majore, aceasta cladire reprezinta o abordare integrata si avansata a asistentei medicale urgente si critice. Investitia in infrastructura medicala este un pas important pentru viitorul asistentei medicale in comunitate si pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor".
 
Experienta Tecnic in transformarea sistemului medical: Modernizarea Spitalului Dr. Victor Gomoiu, reconstructia Spitalului Foisor
Tecnic nu este la primul contact in domeniul proiectelor ce vizeaza infrastructura de sanatate din Romania. In Bucuresti, doua spitale de referinta - Spitalul Dr. Victor Gomoiu si Spitalul Foisor - au fost in centrul unei transformari semnificative, cu scopul de a oferi servicii medicale superioare si a raspunde nevoilor tot mai complexe ale pacientilor.
 
 
Transformare de Amploare la Spitalul Dr. Victor Gomoiu: Servicii pediatrice de top modernizate de compania Tecnic
Intr-un demers de modernizare fara precedent, cunoscutul Spital Dr. Victor Gomoiu si-a reinventat serviciile pediatrice de inalta calitate. O noua era a confortului pentru pacienti a fost inaugurata odata cu amenajarea de sectii inovatoare si spatii de primire renovate. In spatele acestei modernizari a stat echipa Tecnic, compania responsabila pentru supervizarea si asistenta tehnica pe intreaga durata a procesului de atribuire a contractului ce a vizat extinderea, modernizarea si echiparea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu". Aderand la cele mai inalte standarde, specialistii Tecnic au supravegheat cu atentie elaborarea documentatiei necesare pentru atribuirea contractului si au oferit indrumare esentiala pe parcursul intregii proceduri.
Printre particularitatile proiectului se numara construirea unei cladiri cu sase etaje, destinata exclusiv actului medical, si ridicarea unei centrale termice moderne. In plus, procesul a implicat demolarea unor structuri vechi si ineficiente.
Prin urmare, transformarea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu" nu este doar o poveste a modernizarii, ci si a colaborarii inalte dintre tehnologie si asistenta umana, cu Tecnic in prim-planul directiei catre viitor. 
 
 
Revigorarea Spitalului Foisor: Un pas semnificativ in evolutia infrastructurii medicale bucurestene
Bucurestiul a continuat sa-si contureze viitorul medical prin reconstructia Spitalului Foisor, o etapa importanta in dezvoltarea infrastructurii de sanatate a orasului. Initiativa a avut ca scop infiintarea unui centru medical modern, dotat cu cele mai avansate facilitati, pentru a acoperi o paleta variata de specialitati medicale. Prin adoptarea tehnologiei moderne si transformarea spatiilor, noul Spital Foisor a devenit un standard al excelentei in furnizarea de servicii medicale si tratamentul afectiunilor.
Tecnic a fost, si in acest caz, entitatea care a preluat raspunderea pentru supervizarea atenta a intregului proces, de la proiectare la executie, inclusiv furnizarea de echipamente vitale. Echipa Tecnic a monitorizat fiecare etapa de reconstructie, reamenajare, modernizare si echipare a Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular "Foisor", dezvoltand cele trei corpuri de cladiri cu un scop bine definit. In esenta, Spitalul Foisor s-a transformat intr-un centru medical modern prin intermediul acestui proiect ambitios.
Modernizarea Spitalului Dr. Victor Gomoiu si reconstructia Spitalului Foisor sunt dovezi palpabile ale angajamentului Tecnic fata de imbunatatirea asistentei medicale. Aceste proiecte reprezinta o investitie in sanatatea comunitatii, cu scopul de a asigura servicii medicale de calitate superioara, infrastructura moderna si tratamente eficiente. In final, aceste initiative nu numai ca vor imbunatati experienta pacientilor, dar vor contribui si la dezvoltarea in continuare a sectorului medical din Romania. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
rigips
ness project
Ubitech
CDS
theda mar
leviatan
noark
CONCEPT STRUCTURE
concelex
strabag nivel 1
MAKITA
EDIT-Structural
viarom
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander