Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - UNStudio va proiecta ansamblul Palas Rezidential, dezvoltat de Iulius in Iasi
UNStudio va proiecta ansamblul Palas Rezidential, dezvoltat de Iulius in Iasi
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 01 Iul 2022 13:53
UNStudio, birou international de arhitectura, a castigat concursul international de arhitectura organizat de dezvoltatorul Iulius la Iasi, cu proiectul "Palas Rezidential. Punte peste timp, punte intre comunitati". Iulius isi doreste sa investeasca in dezvoltarea unui ansamblu de locuinte reprezentativ in Iasi, in zona Sf. Andrei - Piata Palatului Culturii, proiectat cu respect fata de valorile arhitecturale ale orasului si cu o abordare contemporana. Membrii juriului au descris proiectul castigator drept "raspunsul cel mai complet si echilibrat la intregul set de criterii din tema concursului". In tema de proiectare a fost prevazuta o functiune mixta pentru cladiri: rezidential, cu spatii comerciale la parter (zona de retail).
"Toate lucrarile au fost de o inalta calitate din perspectiva indeplinirii criteriilor care trebuiau respectate si am constatat ca fiecare dintre birourile participante la acest concurs a depus un efort conceptual consistent. Suntem bucurosi ca am reusit desemnarea unui proiect castigator care poate reseta relatia dintre arhitectura contemporana si cea istorica, atat la nivel local, cat, de ce nu, si la nivel national”, a declarat presedintele juriului, dr. arh. Serban Tiganas.
 
 
Solutia a fost aleasa de un juriu format din istoricul Catalin Turliuc si arhitectii Serban Tiganas, Augustin Ioan, Dragos Ciolacu, Mihai Corneliu Driscu si Matei Bogoescu, specializati in aspecte de patrimoniu, urbanism, arhitectura contemporana si valorificarea spatiului public. La competitie s-au inscris patru birouri internationale de arhitectura, respectiv Foster+Partners, MVRDV, UNStudio si Zaha Hadid Architects.
Fondat in 1988, de catre Ben Van Berkel si Caroline Bos, UNStudio are birouri in Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai si Melbourne. Echipa a lucrat, pana in prezent, la peste 120 de proiecte, realizate in 41 de tari, precum cladiri de birouri, rezidentiale, muzee, dar si masterplanuri urbane. Arhitectii sunt recunoscuti pentru designul lor avangardist, iar proiectele lor emblematice reprezinta spatii in care oamenii traiesc si lucreaza in medii sanatoase.
 
 
„Centrul orasului este foarte interesant din punct de vedere cultural si foarte complex din punct de vedere istoric. Monumente din diferite perioade istorice sunt localizate in apropiere unele de altele, un lucru rar intalnit, insa care creeaza un mediu bogat, atat cultural, cat si vizual. Este un oras cu un viitor stralucit si vibrant, iar UNStudio ii poate oferi o noua arhitectura, care se va alinia celei istorice si care va da un plus viitorului urban al orasului”, sustine Arjan Dingsté, Director si Senior Architect UNStudio.
Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, ansamblul multifunctional Four Frankfurt, Arnhem Central Station, Doha Metro, Erasmus Bridge din Rotterdam sunt doar cateva exemple de cladiri celebre care au fost proiectate de UNStudio.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
MAKITA
Ubitech
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
viarom
FRONTALE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere