Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - VITALIS coordoneaza constructia fabricii de medicamente STADA din Turda
VITALIS coordoneaza constructia fabricii de medicamente STADA din Turda
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 12 Dec 2022 13:00
Vitalis Consulting, companie specializata in project management si consultanta, coordoneaza constructia noii fabrici de medicamente dezvoltate de grupul Stada in Turda (judetul Cluj). Investitia, in valoare de 50 de milioane de euro, va cuprinde initial 9 linii tehnologice de ultima generatie pentru produse in doza solida (capsule si tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafata totala a unitatii este de aproximativ 30.000 mp si permite o extindere rapida a liniilor de productie pana la un numar de 12. Contractul cu Vitalis a fost semnat in luna iulie 2022, iar lucrarile de constructii au inceput in noiembrie.
Conform datelor Vitalis, dezvoltarea Stada va include o unitate pentru productie si ambalare, cu 3 etaje, si o suprafata de aproximativ 5.650 mp pe etaj, un depozit modern cu o suprafata de 2.567 mp, care poate fi extins la 3.656 mp, o cladire administrativa cu 3 etaje (378 mp pe etaj), o cladire separata pentru instalatii, care poate fi extinsa in viitor, precum si alte anexe. 
"Unitatea de productie va fi dotata cu cele mai moderne tehnologii inovatoare, fiind construita pe principii solide de sustenabilitate. In cadrul acestui proiect, echipa Vitalis a fost desemnata sa furnizeze servicii de project si cost management, precum si de coordonare a activitatilor de SSM (sanatate si securitate a muncii) si inspectie de santier. Ne bucuram ca, in urmatoarele 20 de luni, vom avea posibilitatea de a asigura servicii de management de santier la cel mai inalt nivel de calitate si sa contribuim la stabilirea de noi directii pentru un viitor mai bun in sistemul european de sanatate", au precizat reprezentantii Vitalis Consulting.
 
 
Fabrica Stada de la Turda va fi construita conform unor fundamente solide de sustenabilitate, folosind tehnologie moderna, de ultima generatie, precum si o suita de facilitati ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, sistemul termic solar si acoperis verde pentru echilibrarea fluctuatiilor de temperatura. 
Termenul de finalizare a facilitatii de productie este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilitatii presupune formarea unei echipe de 375 de angajati cu experienta in industria farmaceutica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
concelex
quadratum
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
noark
theda mar
MAKITA
viarom
siniat
Ubitech
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander