Agenda Constructiilor
Sambata, 26 Septembrie 2020
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - WESTFOURTH ARHITECTURE: Afaceri de 3,5 milioane de euro in 2011
WESTFOURTH ARHITECTURE: Afaceri de 3,5 milioane de euro in 2011
Arhitectura & Proiectare Publicat de Simona Ene 23 Mai 2011 11:48
Compania Westfourth Architecture a fost infiintata in urma cu doua decenii, in New York, in prezent detinand trei birouri la nivel global, respectiv in Bucuresti, New York si Istanbul. De-a lungul timpului, societatea a proiectat unele dintre cele mai reprezentative si impunatoare imobile din capitala Romaniei, printre care se afla: cladirile de birouri City Gate, Charles de Gaulle Plaza, Tower Center International, Asmita Gardens, Nusco Towers sau Cathedral Plaza. Pentru detalierea activitatii firmei si a tendintelor actuale din domeniul specific pe plan intern si la nivel global, este prezentata, in continuare, opinia presedintelui Westfourth Architecture, Vladimir Arsene.
 
Care sunt proiectele importante la care lucrati in prezent pe plan international?
Cel mai important obiectiv la care am lucrat in ultima perioada - aflat deja in executie, cu un tronson avand structura ridicata pana la etajul al treilea - este imobilul de birouri, amplasat pe Bulevardul Expozitiei (din Bucuresti), ce va gazdui sediul bancii Unicredit. Cladirea este structurata pe 18 niveluri (2S+P+15E), structura de rezistenta fiind realizata din otel. In etapa preliminara a proiectarii avem in lucru un imobil de birouri  dezvoltat de catre companiile Ana Holding si GTC Romania, cu o suprafata de 33.000 mp (P+24E). Totodata, o cladire similara, situata pe Bulevardul Corneliu Coposu, se afla in stadiul de finalizare a proiectului tehnic. Mult mai avansate sunt etapele de dezvoltare a doua turnuri situate pe Bulevardul Poligrafiei (P+18E; P+22E) - in curs de obtinere a autorizatiei de construire - si un imobil rezidential (P+5E) - cu autorizatie de construire, a carui executie va demara anul acesta - ambele finantate de catre investitorii spanioli de la Eusma Gestion SL. De asemenea, in cazul proiectului de restaurare a Palatului Stirbei si dezvoltarea unui complexui multifunctional din spatele acestuia se asteapta avizul Ministerului Culturii si Patrimoniului National. In ceea ce priveste activitatea externa a companiei, in prezent, se lucreaza la planurile tehnice pentru un ansamblu rezidential din Riga (Letonia) ce va cuprinde trei blocuri; un imobil cu functiune mixta (centru comercial si rezidential) in Sofia (Bulgaria); o cladire de birouri in Kiev (Ucraina). De asemenea, ne-am calificat in etapa finala a unei competitii pentru realizarea unui centru civic intr-o localitate din Turcia si am definitivat detaliile de executie a unui proiect rezidential in New York.

Estimati nivelul estimat al cifrei de afaceri pentru anul in curs.
Datorita contractelor de colaborare pe care le avem in derulare in prezent si a proiectelor - in special pe piata spatiilor de birouri - pentru 2011 estimam rezultate financiare situate in jurul valorii de 4 milioane de euro. Astfel, in comparatie cu anul precedent, anticipam o crestere de aproximativ 50%.
 
Care sunt tendintele actuale in domeniul specific?
In ceea ce priveste dezvoltarea urbana, putem observa ca - asa cum inainte de deteriorarea situatiei economice globale exista un avant catre tehnologiile inovatoare - tendinta principala ramane aceea de sustenabilitate mai cu seama, in perioada recesiunii. In aceste conditii, probabil ca se va ajunge la situatia in care finantarile pentru investitii sa fie alocate in functie de normele impuse de sistemul de certificare a cladirilor Leadership in Energy & Environmental Design (LEED), care este aplicat deja in SUA. Singurul impediment in accelerarea acestui proces si pe plan autohton este faptul ca, pentru a obtine un grad sporit de sustenabilitate, se impun costuri sporite in investitia initiala. Acestea sunt mai usor de realizat in cadrul unor investitii in care dezvoltatorii raman propietari, intrucat investitia initiala se amortizeaza destul de repede, prin costuri reduse de exploatare si prin consumul energetic. In cazul proiecte speculative, in care nu e vorba de amortizari in timp, aceste investitii sporite sunt mai greu de obtinut. Pe masura ce, in mod inevitabil, in curand, cererea chiriasilor sau cumparatorilor institutionali se va indrepta spre inchirierea sau cumpararea unor imobile ecologice, aceasta investitie suplimentara se va realiza.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulallbimALLBIMAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hilti
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere