Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie sau geam pe anul 2016

Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie sau geam pe anul 2016
Analiza pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie sau geam pe anul 2016
PDF, 4 pagini A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: UTILAJE PENTRU FABRICAREA DE TAMPLARIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 02 aug 2016
Sumar: click aici
Sectorul de utilaje - dependent de fondurile UE
Dupa cum se cunoaste, in cadrul pietei de tamplarie termoizolanta, domeniul cel mai afectat de recesiune a fost cel al comercializarii de utilaje destinate procesarii ansamblurilor de ferestre/usi, industriei sticlei si prelucrarii lemnului. O asemenea situatie era, de altfel, anticipata inca de la declansarea crizei economice, deoarece investitiile companiilor s-au diminuat drastic si imediat, ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare si a scaderii fluxurilor de numerar ce ar fi facut posibila achizitia de echipamente din resurse proprii. Ulterior, cu unele exceptii, diversele probleme privind absorbtia de fonduri europene si acordarea ajutoarelor de stat, pe baza carora se poate efectua si (re)tehnologizarea firmelor din bransa de ferestre, au dus la aparitia unor dificultati ce au intarziat procesul de recuperare din sector. Dupa un an relativ bun (2015), cel in curs, marcand un dublu moment electoral, a inceput - si se pare ca va continua - cu diverse probleme ce pericliteaza piata specifica. Dupa traversarea primelor sase luni a.c., se poate observa cu usurinta ca, in pofida unei cresteri de exceptie a PIB, de fapt, cea mai mare din UE (+4,1%, ceea ce a insemnat ocuparea primei pozitii, alaturi de Suedia, in trimestrul intai a.c., ca serie ajustata, fata de intervalul similar din 2015, respectiv +1,5% comparativ cu trimestrul anterior, ceea ce ne-a plasat tot pe locul intai), s-au remarcat unele fluctuatii la indicatorii specifici care influenteaza, in mod hotarator, segmentul de utilaje destinate industriei de tamplarie termoizolanta. Astfel, s-au constatat unele scaderi privind investitiile efectuate in economia nationala (reflectate prin reducerea destul de drastica a celor straine directe), precum si alte situatii negative, cum ar fi diminuarea in volum a lucrarilor pietei de constructii (in ianuarie-martie 2016), precum si scaderea masiva (aproape de anulare), cel putin pana in prezent, a gradului de absorbtie a fondurilor UE, de care depinde piata de masini-unelte. Totusi, se spera ca aceste nereguli sa fie punctuale - sau solutionabile rapid - mai ales ca, de vreme ce conditiile generale raman relativ favorabile, societatile din bransa s-au adaptat la noile realitati ale pietei, astfel incat, actualmente, oferta s-a polarizat intr-o oarecare masura.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Rotox Rom, Urban C&O, Alumni, Ceneco, Commerciale Edilizia, Fom Romania, Wintec, Palisander Rom Com, Mecanosistem si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de utilaje pentru fabricarea de tamplarie/geam va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2017.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
quadratum
siniat
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
noark
leviatan
BogArt
ness project
CDS
MAKITA
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
SSAB
rigips
ERBASU CONSTRUCT
konsent
Arduro
concelex
viarom
SIGM
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander