Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ADR: Gradul de digitalizare a statului roman se afla la 21% inca din anul 2020
ADR: Gradul de digitalizare a statului roman se afla la 21% inca din anul 2020
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Apr 2022 11:30
In cadrul intalnirii Comitetului pentru e-guvernare si reducerea birocratiei, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) a prezentat datele primei monitorizari a gradului de digitalizare a sistemelor informatice aferente evenimentelor de viata incluse in Politica Publica de e-guvernare, document strategic aprobat in iunie 2021 de Guvernul Romaniei.
Datele centralizate de ADR reprezinta un raport de status al digitalizarii administratiei publice centrale din Romania. Datele cuprinse in aceasta prima radiografie au fost colectate in perioada octombrie-noiembrie 2021 si sunt valabile pentru anul 2020, punctul de pornire al monitorizarii.
Pana in anul 2030, gradul de digitalizare a statului roman trebuie sa ajunga la 100%, conform Busolei Digitale, strategia in domeniul digitalizarii a Uniunii Europene.
Analiza ADR reprezinta astfel un punct de pornire la care se vor raporta si evalua progresele fiecarei institutii in parte, conform sarcinilor stabilite prin Politica Publica de e-guvernare.
Planul de implementare a Politicii Publice in domeniul e-guvernarii a fost elaborat impreuna cu institutiile administratiei centrale care furnizeaza servicii publice aferente evenimentelor de viata. Asadar, toate proiectele cuprinse in planul de masuri deriva din necesitatile de digitalizare ale institutiilor respective, precum si din reglementarile europene care impun termene clare privind digitalizarea serviciilor.
Prin urmare, masurile si actiunile subsecvente Planului de masuri al politicii publice se circumscriu unor directii si obiective strategice:
Realizarea interoperabilitatii la nivelul administratiei publice;
Dezvoltarea de sisteme informatice critice necesare functionarii statului;
Dezvoltarea unor alte sisteme informatice asociate unor domenii sau sectoare-cheie de interventie publica
Dezvoltarea capacitatii administrative si a resurselor umane din cadrul institutiilor care furnizeaza servicii publice prin cuantificarea necesarului de specialisti IT la nivelul administratiei si pregatirea acestora
Crearea unui corp al specialistilor in e-guvernare care sa transpuna la nivelul fiecarei institutii politica publica in domeniu.
Ca urmare a finantarilor din fonduri europene si a stabilirii noilor tinte in cadrul Declaratiei de la Berlin si a Busolei Digitale, ADR are obligatia de a monitoriza indicatorii care au stat la baza radiografiei digitalizarii administratiei publice centrale din Romania.
 Acest exercitiu se va repeta anual, astfel incat sa poata fi urmarite progresele fiecarei institutii in parte, conform sarcinilor stabilite prin Politica Publica de e-guvernare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
siniat
rigips
concelex
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
ness project
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019
viarom
Ubitech
CDS
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander