Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ALLPLAN anunta actualizarea BIMPLUS, platforma de organizare a datelor
ALLPLAN anunta actualizarea BIMPLUS, platforma de organizare a datelor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 11 Iun 2021 08:36
Incepand cu data de 26 mai, ALLPLAN, furnizor global de solutii BIM pentru industria AEC, prezinta o actualizare a platformei sale de gestionare a informatiei in cloud si de colaborare Bimplus. Cea mai recenta versiune ofera o gama larga de functii noi, imbunatatite, pentru o mai buna manipulare a modelelor BIM. Totodata ofera o mai buna organizare a documentelor, plus adaugarea invitatilor cu drept de vizualizare, aspect ce transforma Bimplus intr-un mediu cu adevarat digital propice pentru colaborare, potrivit unui comunicat al grupului Allplan.
"Avand toate informatiile accesibile prin intermediul modelului, pastrand in acelasi timp o imagine de ansamblu in Bimplus, imbunatateste semnificativ raspunsul la probleme. Nu mai este nevoie sa cautati un e-mail sau un document care sa enumere ce trebuie schimbat, intrucat toata lumea poate vedea progresul fiecarei activitati in managerul de probleme. Totul este despre cum sa lucrezi mai inteligent. Inca o data, suntem incantati sa aducem cea mai recenta tehnologie cloud clientilor nostri", a declarat Nigel Rees, Product Director Cloud Services la ALLPLAN.
 
Set de instrumente de masurare nou si imbunatatit
Furnizarea unui set larg de instrumente de masurare in cadrul Bimplus ofera un mediu cu adevarat digital pentru colaborarea prin intermediul modelelor, potrivit ALLPLAN. Acesta permite verificari precise, precum si posibilitatea de a transmite orice erori inapoi catre echipele implicate in proiect inainte de inceperea executiei. In faza post-constructie, aceste instrumente pot fi, de asemenea, utilizate impreuna cu managerul de probleme pentru a dezvolta liste In sens mai larg, seturi de instrumente simple de tipul acesta, pot avea un efect pozitiv asupra mediului - cu cat se poate lucra si stoca mai mult pe o platforma digitala, cu atat mai putine desene vor trebui tiparite, mai arata grupul ALLPLAN.
Imbunatatind instrumentele de gestionare a documentelor in cadrul Bimplus inseamna ca partenerii de proiect pot efectiv sa stocheze si sa asocieze in mod eficient documentatia cu modelul in sine. Ordonarea dupa revizii a documentelor face acum parte din procesul de aprobare, ceea ce inseamna ca acestea devin parte integranta a procesului de gestionare a modificarilor.
 
Performante BIM Explorer mai bune
Performanta BIM Explorer a fost imbunatatita odata cu cea mai recenta actualizare, fiind reduse dimensiunea datelor stocate intern si a timpilor de prezentare ai modelului. In afara de aceasta, a permis imbunatatirea redarii modelelor cu includerea unei functii de ocluzie ambientala - Ambient Occlusion. Aceasta accentueaza scena si ofera unele functionalitati de umbrire pentru a oferi o nota ceva mai realista modelului.
"Bimplus confera acum capacitatea administratorilor echipei de a invita vizitatori in proiecte pentru a permite mai multa accesibilitate si vizibilitate. Un invitat reprezinta acea persoana careia i s-a permis dreptul de a vedea date in cadrul unui proiect. Un vizitator are acces la componenta BIM Explorer si la vizibilitatea modelului in sine, a listei de probleme si a documentatiei. Aducerea invitatilor in cadrul Bimplus ofera o baza mai larga pentru colaborare", se mai precizeaza in comunicatul ALLPLAN.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machinevailantVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CDS
Ubitech
strabag nivel 1
Acvatot 2019
FRONTALE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
leviatan
leviatan
BALTIC
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023