Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Alukonigstahl: Digitalizarea are impact direct in procesele de afaceri ale companiei
Alukonigstahl: Digitalizarea are impact direct in procesele de afaceri ale companiei
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 01 Oct 2021 13:24
In industria constructiilor, digitalizarea are impact direct in toate procesele, de la proiectare si ofertare pana la faza de planificare, productie si apoi la asamblarea pe santier, respectiv functionarea unei cladiri, spun reprezentantii Alukönigstahl si Schüco. Alukönigstahl Romania, subsidiara lo­cala a liderului european pe piata sistemelor din aluminiu, PVC si otel, a realizat vanzari de 21,5 milioane de euro in 2020.
Solutiile digitale oferite de Schüco raspund provocarilor individuale si, in acelasi timp, dezvolta optimizari sistematice pentru arhitecti, proiectanti, fabricanti si facility management.
"Schüco este partenerul care investeste in viitorul clientilor sai. Ne mandrim cu abordarea la 360o pe care o avem in ceea ce priveste viitorul digitalizat al partenerilor nostri. Accentul este pus pe platforme si aplicatii, masini inteligente, utilizarea senzorilor si datelor pentru procese durabile si eficiente in industria constructiilor. Stim ca digitalizarea este un proces complex, care are nevoie de timp pentru implementarea corespunzatoare, motiv pentru care sustinem toti utilizatorii pentru ca parcursul lor sa fie catre un sistem digital simplu, eficient si benefic", a declarat Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.
Un exemplu de digitalizare este showroom-ul virtual Schüco, spatiu care permite integrarea gamei largi si diverse de produse intr-o singura platforma, lucru putin posibil intr-un showroom fizic.
 
Showroomul Virtual Schüco este o experienta de realitate virtuala care ii ajuta pe clienti sa testeze produsele. Acestia interactioneaza cu ele in timp real si le invata modul de operare cu ajutorul aplicatiei VR. Pot vedea aspectul elementelor de tamplarie si tuturor tipurilor de pereti cortina din interior si din exterior. Mai mult, utilizatorii au posibilitatea sa viziteze un atelier in care pot vedea cele mai noi utilaje – centre de prelucrare Schüco, un simulator de fabricatie si un laborator acustic. De asemenea, in turul animat al showroom-ului virtual, fiecare participant este insotit de un robot.
 
 
Configuratorul de produse Schüco este un alt instrument digital modern, recomandat pentru prezentarea catre beneficiari a numeroaselor elemente de tamplarie care se pot realiza cu sistemele Schüco. Un aspect inovator este dat de versatilitatea configuratorului care permite vizualizarea elementelor finite. Fie ca este vorba de ferestre si usi de intrare sau de usi pliante si glisante, beneficiarul poate vedea in cateva minute cum va arata obiectul final. Pe langa faptul ca se pot vizualiza toate tipologiile, de exemplu, o usa glisanta cu doua cercevele se poate modifica imediat intr-una cu 4 cercevele, pot fi schimbate culorile tamplariei, la interior si la exterior, pot fi alese manerele si chiar finisajul podelei sau al peretilor, pentru a realiza o imagine cat mai realista a produsului final. In acelasi timp, aplicatia, care comunica cu programul specializat de calcul SchüCal, poate calcula pretul pentru fiecare configuratie.
***
In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj siTimisoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Ubitech
theda mar
Acvatot 2019
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
siniat
quadratum
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom
MAKITA
EDIT-Structural
ness project
concelex
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander