Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Arctic Stream: Venituri cu 58% mai mari si profit in crestere cu 54%, in 2022
Arctic Stream: Venituri cu 58% mai mari si profit in crestere cu 54%, in 2022
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 01 Mar 2023 13:35
Arctic Stream, integrator de infrastructura si securitate IT, a inregistrat, la finele anului 2022, venituri in crestere cu 59%, totalizand 81,99 milioane de lei (16,66 milioane de euro), fata de 51,50 milioane lei (10,46 milioane de euro), in anul anterior.
Cresterea substantiala a cifrei de afaceri s-a reflectat si la nivelul profitului net pentru 2022, care s-a situat la 6,75 milioane de lei (1,37 milioane de euro), in urcare cu 54% fata de rezultatul obtinut in 2021 (5, milioane de lei). Fata de bugetul de venituri si cheltuieli, estimat la inceputul anului trecut si aprobat de actionarii companiei, cresterea veniturilor a fost mai mare cu de 76%, iar cea a profitului net cu 34%.
Performantele financiare ale Arctic Stream au crescut progresiv, de-a lungul anului 2022, incepand cu primul trimestru si s-au consolidat in cea de-a doua parte a anului. La finele T3, cresterea veniturilor a fost de 150%, iar cea a profitului net - de 135%. Ulterior, in T4 2022, compania a semnat patru contracte semnificative, fiecare dintre acestea reprezentand cel putin 10% din cifra de afaceri inregistrata in anul anterior.
Compania si-a marit echipa, de la 17 membri (la finele anului 2021) la 25 de membri (la final de 2022) si s-a concentrat pe extinderea competentelor, a parteneriatelor si a portofoliului de produse, punand accent pe zona de Cybersecurity si Data Center - domenii in care nevoile clientilor se mentin ridicate.
„Am incheiat anul 2022 cu rezultate peste asteptari, in conditiile in care nici noi nu am fost lipsiti de emotii, precum alte companii si sectoare de activitate. Razboiul invecinat sau cresterea preturilor la energie au creat presiune si incertitudine in intreaga economie, insa ele nu au marcat semnificativ activitatea noastra. In schimb diferentele de curs valutar, in favoarea dolarului american, si mentinea disfunctionalitatilor din lanturile de aprovizionare au avut un impact direct asupra costurilor noastre si a termenelor de livrare a proiectelor. Cu toate acestea, experienta echipei in relatia cu furnizorii de tehnologie din portofoliu si-a spus cuvantul, prin prevenirea unor intarzieri in activitate, si prin ritmul bun de adoptare a tehnologiilor si a echipamentelor. Astfel, pe langa performanta financiara, cel mai mult ma bucur sa constat consolidarea echipei Arctic Stream, atat la nivelul eficientei operationale, cat si al abilitatilor tehnice. Am convingerea ca putem obtine rezultate si mai bune, asumandu-ne proiecte din ce in ce mai complexe, oferindu-le clientilor acces la tehnologii de ultima generatie si o calitate a serviciilor care sa devina un etalon pe piata integratorilor IT", a declarat Dragos Octavian Diaconu, fondator si director general al Arctic Stream.
Una dintre performantele tehnice companiei, din 2022, a constat in construirea infrastructurii de date pentru ClusterPower, cel mai mare centru de date hiperscalabil din regiunea Europei Centrale si de Sud-Est. Infrastructura de tehnologie pe care Arctic Stream a configurat-o este una inovatoare, eficienta, sigura si capabila sa gestioneze volume mari de date, asigurand securitatea datelor raspunzand provocarilor actuale si viitoare privind Big Data.
Pentru a sustine dezvoltarea capabilitatilor echipei, Arctic Stream are in derulare un program tip „Stock Options Plan", cu scopul recompensarii si fidelizarii angajatilor actuali, dar si atragerea de noi profesionisti de inalta calificare. Programul vizeaza 2,38% din capitalul social, dar fondatorul si actionarul principal nu va beneficia de actiunile rascumparate.
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CDS
Acvatot 2019
leviatan
siniat
noark
rigips
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander