Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ARGGO: Solutiile digitale pot creste productivitatea cu pana la 6 ore pe saptamana
ARGGO: Solutiile digitale pot creste productivitatea cu pana la 6 ore pe saptamana
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 01 Aug 2022 06:08
Exista foarte mult loc de inovatie in sectorul de constructii si fiecare companie trebuie sa-si gaseasca si sa-si puna in valoare cat mai bine identitatea proprie. In 2022, tehnologia ne ajuta foarte mult si poate sa livreze lucruri mai mult decat interesante. Sunt studii care demonstreaza o majorare cu pana la 6 ore pe saptamana a productivitatii numai prin utilizarea unor solutii digitale sau de automatizare, in opinia lui Alexandru Tanasa, Digital Business Adviser Arggo, exprimata cu prilejul participarii la cea mai recenta editie a videoconferintei EURO-Constructii, dedicata digitalizarii.
"Arggo este parte din clusterul TEC si impreuna cu aceasta organizatie incercam sa atingem o masa critica de clienti. Este adevarat ca, in prezent, lucrurile functioneaza greu si dovedesc o oarecare inertie. Sectorul constructiilor este, in esenta, traditional atunci cand vine vorba despre inovatie si are o atitudine de conservare a lucrurilor in paradigma initiala. Exista o prapastie intre furnizorii de top din domeniul materialelor de constructii si antreprenorii importanti care vor sa inoveze, pe de-o parte, si companiile din partea inferioara a clasamentului care abordeaza o atitudine mai degraba expectativa, pe de alta parte", a precizat managerul Arggo.
 
Principala obiectie a potentialilor clienti este construita, la momentul actual, pe argumentul ca nu exista consumatori digitali. "Este scuza perfecta pentru a nu intreprinde nimic. Situatia actuala seamana oarecum cu pozitia unui lider al industriei de comunicatii care acum mai mult de un deceniu considera ca oamenii nu vor plati mai mult de 300 de euro pe un dispozitiv mobil. In acelasi timp, observam ca in alte state, nu neaparat din categoria celor puternic industrializate, lucrurile se misca deja in directia potrivita. Acolo au fost infiintate foarte multe start-up-uri tehnologice de constructii, care colecteaza sume importante de la fondurile de investitii si care sunt specializate in tratarea unor probleme punctuale. Este de asteptat ca astfel de companii sa inregistreze performante foarte mari in perioada urmatoare", a explicat Alexandru Tanasa.
 
O alta bariera invocata de managerii de constructii in calea digitalizarii este reprezentata de lipsa timpului, despre care managerul Arggo spune, insa, ca este o falsa problema. "O obiectie reala s-ar putea construi in jurul penuriei de specialisti cu un nivel adecvat de calificare. Daca analizam insa istoria, vom observa ca rezolvarea tuturor provocarilor din domenii-cheie, cum ar fi agricultura sau constructiile, s-a realizat cu ajutorul tehnologiilor. Din acest punct de vedere, nu mai poate exista nicio dezbatere, aceasta este singura cale de urmat", a mai spus Alexandru Tanasa.
 
In ceea ce priveste carentele de instruire a utilizatorilor, de fapt acestia folosesc in mod permanent solutii digitale: aplicatii de mesagerie, de comanda a unor produse sau servicii etc. Atunci cand oamenii din domeniu vor simti valoarea adaugata de aceste sisteme, este cert ca nu vor mai dori sa se intoarca la vechile moduri de lucru. "Trebuie subliniat ca, in situatia actuala, de exemplu, cand industria de profil se confrunta cu o inflatie accelerata a preturilor, este benefica luarea in considerare de catre companii a doua aspecte: primul este acela al necesitatii cresterii castigurilor pentru a compensa sporirea cheltuielilor, iar al doilea al plasarii in primele zece locuri ale clasamentului pietei pe care acestea activeaza. Doar astfel pot fi depasite turbulentele curente in conditii de siguranta. Noi, la Arggo, avem o echipa intreaga capabila sa asigure indeplinirea celor doua conditii. Aceasta abordeaza din mai multe unghiuri intreaga zona de digitizare si digitalizare (termeni ce trebuie foarte bine delimitati), punand la dispozitie atat sistemul informatic central, reprezentat de solutia de ERP (Dynamics 365, de la Microsoft), cat si o serie de aplicatii specifice dezvoltate de noi, cum ar fi platforma de low-code intitulata Timeqode. Referitor la programul de la Microsoft, el prezinta marele avantaj de a pune laolalta zona de proiecte cu cea operationala (achizitii, vanzari de materiale, manopera). Aceasta este o solutie validata, fiind utilizata de peste 150.000 de companii la nivel mondial", a mai precizat managerul Arggo in cadrul videoconferintei EURO-Constructii.
Pentru a urmari cea mai recenta editie a videoconferintei EURO-Constructii, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulman and machineTERAPLASTALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
CELCO 2020
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE
theda mar
BMI_Icopal
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023