Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITSoftware a lansat Socrate e-Factura, pentru conformarea la noile cerinte ANAF
BITSoftware a lansat Socrate e-Factura, pentru conformarea la noile cerinte ANAF
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 05 Iul 2022 12:32
Incepand de vineri, 1 iulie 2022, operatorii economici care comercializeaza produse cu risc fiscal ridicat (B2B) si cei care desfasoara activitati economice in relatia cu statul (B2G) au obligatia sa emita facturi electronice si sa le transmita prin sistemul national RO e-Factura, potrivit prevederilor OUG nr. 120/2021, aprobata cu modificari prin Legea nr. 139/2022. In acest context, BITSoftware lanseaza Socrate e-Factura pentru ca antreprenorii sa beneficieze de simplificarea relatiilor comerciale, de transparenta si de o mai mare incredere in partenerii de business.
Noul serviciu, Socrate e-Factura, ofera inregistrarea la ANAF a facturilor in format electronic, in conformitate cu legislatia care introduce Sistemul national privind facturarea electronica RO e-Factura pentru institutii publice si companii ce isi desfasoara activitatea in Romania, conform OUG nr. 120/2021. Noul serviciu Saas este dezvoltat in AWS Cloud, urmand a fi disponibil atat clientilor SocrateERP, pentru cele doua versiuni, on-premise si cloud, cat si unor terti furnizori de aplicatii software de business.
 
Inregistratea in e-Factura, obligatoriu pentru toate tranzactiile B2G
Inregistrarea facturilor in serviciul ANAF RO e-Factura este obligatorie pentru toate tranzactiile B2G (Business to Government) specifice achizitiilor publice si, partial deocamdata, pentru toate tranzactiile B2B (Business to Business), care contin produse cu risc fiscal ridicat, asa cum sunt ele listate in OPANAF 12/2022:
  • legume, fructe, radacini si tuberculi alimentari, alte plante comestibile;
  • bauturi alcoolice;
  • constructii noi;
  • produse minerale (apa minerala naturala, nisip si pietris);
  • imbracaminte si incaltaminte.
Companiile care nu sunt obligate, conform paragrafului de mai sus, dar care doresc sa opteze sa foloseasca RO e-Factura, trebuie sa fie inregistrate in prealabil in Registrul RO e-Factura de la ANAF. Aceasta se poate face in SPV completand si depunand o declaratie 084 in acest scop.
Inregistrarea in Registrul RO e-Factura va deveni operationala cu data de 1 a lunii urmatoare inscrierii. Companiile care s-au inregistrat in Registrul RO e-Factura vor fi nevoite sa trimita toate facturile in acest sistem.
De asemenea, persoana care este reprezentantul fiscal al companiei, cea a carei semnatura digitala este inregistrata la ANAF pentru acces si depunerea documentelor fiscale, va trebui, o singura data la inceperea utilizarii serviciului RO e-Factura, sa parcurga o procedura de autorizare a aplicatiei ERP la ANAF.
 
Functionalitati ale Socrate e-Factura
  • accesul securizat si gestionarea autentificarii operarii cu serviciul ANAF;
  • conversia in format XML cu validarea acestuia;
  • transmiterea la ANAF a facturilor in format electronic;
  • descarcarea de la ANAF a facturilor electronice primite, precum si a mesajelor legate de acestea;
  • stocarea facturilor electronice.
Toate facturile trimise respectiv primite se considera comunicate de la data validarii acestora la ANAF RO e-Factura, cand li se aplica si semnatura electronica (sigiliul electronic) al MFP (Ministerului Finantelor Publice). In plus, serviciul va oferi si descarcarea facturilor in format PDF incepand din Q4 2022.
***
Cu peste 28 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 300 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din servicii, constructii, distributie, logistica, agricultura, sa-si imbunatateasca productivitatea prin automatizarea proceselor din companie si sa-si duca la indeplinire obiectivele de crestere.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
concelex
viarom
strabag nivel 1
theda mar
rigips
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
ness project
EDIT-Structural
Ubitech
MAKITA
CDS
siniat
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander