Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BitSoftware: Criteriile de performanta din constructii pot fi monitorizate
BitSoftware: Criteriile de performanta din constructii pot fi monitorizate
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 16 Aug 2023 12:10
Prin implementarea si monitorizarea unor criterii de performanta, managerii companiilor din sectorul constructii pot obtine informatii relevante privind performanta activitatilor, potentialele surse de eroare a proceselor sau ariile operationale care necesita optimizare.
Utilizarea criteriilor de performanta in cadrul companiilor din sectorul Constructii contribuie la:
- imbunatatirea procesului decizional prin identificarea punctele forte si punctele slabe ale operatiunilor si luarea unor decizii bazate pe date concrete pentru a imbunatati eficienta activitatilor;
- gestionarea eficienta a resurselor prin urmarirea diferitelor tipuri de costuri (cu forta de munca, cu materiile prime si materiale, cu utilizarea echipamentelor) pot fi identificate zonele in care resursele sunt irosite, permitand o mai buna gestionare a acestora pentru a imbunatati performanta generala;
- cresterea satisfactiei clientilor prin evaluarea succesului proiectelor prin prisma satisfactiei clientilor si creeaza baza imbunatatirii calitatii livrabilelor astfel incat sa raspunda unor standarde din ce in ce mai inalte;
- imbunatatirea conformitatii prin evaluarea gradului de conformitate cu normele legislative privind siguranta, protectia mediului si alte reglementari legale specifice, permitand identificarea si corectia neregulilor.
 
Ce criterii de performanta e important sa monitorizati?
Iata cateva exemple:
- Incadrarea in timp masoara progresul proiectului de constructii in raport cu calendarul stabilit, indicand capacitatea companiei de a respecta termenele limita.
- Incadrarea in buget evalueaza progresul proiectului de constructii in raport cu bugetul alocat, indicand performanta financiara a proiectului.
- Costurile cu forta de munca cumuleaza costurile asociate resurselor umane implicate direct in proiectul de constructii, indicand eficienta utilizarii resursei umane.
- Costurile cu materiale insumeaza cheltuielile cu resursele materiale utilizate in proiectele de constructie, indicand eficienta aprovizionarii.
- Utilizarea echipamentelor masoara gradul de folosire al utilajelor si echipamentelor necesare in proiectul de constructii.
- Satisfactia clientilor masoara capacitatea de a raspunde cerintelor clientilor in ceea ce priveste calitatea si promptitudinea livrarii proiectului de constructii.
- Calitatea proiectului evalueaza calitatea prin indicatori precum acuratetea in raport cu specificatiile, durabilitatea si, de ce nu, estetica.
- Sustenabilitatea reflecta eficienta eforturilor companiei de gestionare a deseurilor, reducere a consumul de energie si a emisiilor poluante, indicand impactul activitatilor sale asupra mediului.
Urmarind indicatorii cheie de performanta companiile de constructii pot dobandi o imagine mai clara asupra performantei si progresului propriilor operatiuni, obtinand date obiective care sa le faciliteze deciziile de imbunatatire a eficientei activitatilor si de crestere a calitatii proiectelor livrate.
 
***  Articol de Alina Rafoi, Marketing and Communications Specialist la BITSoftware.
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
top 500
viarom
concelex
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
top 500
quadratum
CDS
Ubitech
MAKITA
top 500
strabag nivel 1
noark
Acvatot 2019
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu