Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITTNET achizitioneaza 50,2% din actiunile ITPrepared, pentru 2,8 milioane lei
BITTNET achizitioneaza 50,2% din actiunile ITPrepared, pentru 2,8 milioane lei
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Aug 2021 06:24
Bittnet, un grup de companii IT listate pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti, anunta semnarea unei noi investitii in ITPrepared, consultant in implementarea de tehnologii digitale si disruptive. Odata cu finalizarea tranzactiei, Bittnet Group va detine o participatie majoritara de 50,2% in ITPrepared.
"Suntem bucurosi sa anuntam finalizarea tranzactiei cu ITPrepared si sa incheiem, astfel, runda de investitii aprobata de actionarii nostri la sfarsitul anului 2020. ITPrepared reprezinta o noua si importanta linie de afaceri pentru Bittnet Group - furnizarea de servicii recurente. Prin tranzactiile noastre anterioare, ne-am concentrat in primul rand pe diversificarea prezentei geografice a Bittnet sau a portofoliului de produse si servicii. Insa, odata cu achizitionarea ITPrepared, prima noastra tranzactie in domeniul managed services, ne diversificam modul in care asistam clientii. In viziunea noastra, nisa de Managed Services in IT are un potential ridicat de dezvoltare. Avand in vedere reorientarea globala catre digitalizare, precum si sinergiile din cadrul grupului nostru, credem ca ITPrepared va prospera in urmatorii ani", a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet Group.   
Valoarea tranzactiei se ridica la 673.200 de dolari (2,8 milioane de lei). Suma va fi platita in numerar, o valoare totala de 265.000 de dolari, si actiuni Bittnet, in valoare de 408.000 de dolari. Ca urmare a semnarii tranzactiei, Bittnet Group va detine 50,2% din compania ITPrepared, restul actiunilor vor fi detinute de Alexandru Ana, Managing Partner si COO (24,9%) si Valeriu Ghihanis, Managing Partner si Global Leader, Digitalizare (24,9%). Actionarii Bittnet au aprobat investitia in ITPrepared in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 26 noiembrie 2020.
ITPrepared este o companie de managed services (servicii gestionate) care furnizeaza servicii de suport IT in principal pe piata din SUA. Compania a fost infiintata in 2016, iar in prezent are peste 50 de angajati si experti tehnici care lucreaza in birourile din Bucuresti, Iasi, Dubai si New York. Portofoliul clientilor ITPrepared se bazeaza in primul rand pe companii americane, dar contine si un numar de clienti locali. Pentru 2021, compania estimeaza o cifra de afaceri de un milion de dolari, provenind in principal din contracte recurente cu clienti straini.
Dupa semnarea contractului de achizitie, ITPrepared va fi integrata in divizia de tehnologie a Bittnet Group. Integrarea ITPrepared alaturi de celelalte companii din divizia de tehnologie, in special Dendrio, va oferi sinergii multiple la nivelul grupului. Serviciile livrate de ITPrepared se bazeaza pe tehnologii oferite de furnizori de tehnologie de renume precum Cisco, Microsoft si VMWare, care se regasesc de altfel si in portofoliul Dendrio Solutions, contribuind astfel la crearea unui potential semnificativ de vanzare incrucisata a serviciilor.
Managed services reprezinta externalizarea responsabilitatii pentru mentinerea si anticiparea necesitatii unei game de procese si functii care au ca scop imbunatatirea operatiunilor si reducerea cheltuielilor in cadrul unei companii. In sectorul IT&C, cele mai comune managed services sunt legate de conectivitate si latimea de banda, monitorizarea retelei, securitatea informatiilor si recuperarea acestora in caz de dezastru. In afara de gestionarea traditionala a aplicatiilor si a infrastructurii, managed services pot include, de asemenea si servicii de stocare, desktop si comunicatii, mobilitate, helpdesk, precum si asistenta tehnica.
Fortune Business Insights preconizeaza ca piata globala de managed services va ajunge la 492,15 miliarde de dolari pana in 2027, o crestere semnificativa fata de 200,29 miliarde de dolari inregistrata in 2019. Cresterea se asteapta sa fie alimentata de implementarea tot mai mare a serviciilor IT in toate sectoarele de activitate in vederea imbunatatirii proceselor de business, cresterea securitatii informatiei si a eficientei prin automatizare. 
***
Bittnet a fost fondata in 2007 la Bucuresti, de fratii Mihai si Cristian Logofatu, ca o companie de training si solutii IT in Romania si in strainatate. Astazi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte urmatoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator si Servodata. Bittnet Training este liderul pietei de training IT din Romania, cu peste 15 ani de experientasi cea mai mare echipa de traineri IT din Romania. Equatorial este o companie de invatare bazata pe jocuri, specializata in programe de instruire transformatoare si consultanta la nivel individual, de echipasi organizational in Romania si in strainatate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din Romania, consolidandu-si pozitia de companie certificata de cei mai importanti furnizori de IT din lume si concentrandu-se pe securitatea cloud si securitatea cibernetica. Elian Solutions este specializata in furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning). 
Grupul Bittnet este listat pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul BNET. Incepand cu 22 martie 2021, actiunile BNET sunt incluse in doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap si FTSE Total-Cap.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
jungheinrichgamma_2021AUTODESKALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
hidroplasto
leviatan
hilti
cv water 2021
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
bienala
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere