Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITTNET mizeaza pe afaceri de 125 milioane de lei in 2020
BITTNET mizeaza pe afaceri de 125 milioane de lei in 2020
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 31 Mar 2020 10:34
Grupul Bittnet (BNET), un grup de companii cu activitati de Educatie si integrare solutii IT, a publicat bugetul pentru anul 2020. Principalul vector de crestere a veniturilor este asteptat a fi in continuare Divizia de Tehnologie, din care fac parte companiile Dendrio si Elian, divizie care tinteste venituri de 107 milioane lei in 2020 si o marja bruta de 22 milioane lei. Divizia de Educatie, reprezentata de Bittnet Training si Equatorial, tinteste venituri de 18 milioane de lei si o marja bruta de 11 milioane de lei.
Grupul estimeaza venituri consolidate de 125 de milioane de lei in 2020, care vor genera un EBITDA de 9,5 milioane de lei si un profit net de 2,5 milioane de lei. Indicatorul EPS (profit pe actiune) ar avea valoarea de 1,27 bani, tinand cont de un numar estimat de 200 milioane actiuni dupa inregistrarea majorarii de capital cu 7 actiuni gratuite la 10 detinute, supusa aprobarii actionarilor in Adunarea Generala din aprilie.
“In mod evident incertitudinea despre evolutia generala a economiei, a increderii oamenilor si companiilor in viitor, generata de starea de urgenta instaurata ca efect al pandemiei, ne scade abilitatea de a face previziuni, si de aceea ne-am temperat planurile de crestere la doar 25% pentru anul acesta. Pe de alta parte, credem ca solutiile pe care le oferim sunt si mai relevante in acest mediu economic, si astfel cererea pentru ele nu va scadea, ci dimpotriva. Am putea chiar indrazni sa spunem ca actualul context a accelerat in mod semnificativ transformarea digitala a companiilor locale, lucru care ne-am asteptat sa aiba loc in decursul urmatorilor 3 ani, dar care, de fapt, s-a intamplat in ultimele 3 saptamani”, a spus Mihai Logofatu, CEO si Presedinte al Consiliului de Administratie Bittnet.
In cursul lunii martie, Dendrio a lansat proiectul “Work from Home”, in cadrul caruia ofera, alaturi de partenerii Microsoft si Cisco, acces gratuit timp de 6 luni pentru companii romanesti la tehnologia necesara pentru a migra catre lucrul de acasa. In cele 3 saptamani de cand a fost lansata initiativa, Dendrio a sprijinit peste 40 companii sa faca aceasta tranzitie din punct de vedere tehnologic.
Chiar si in contextul actualei pandemii, Grupul intentioneaza sa continue investitiile pentru dezvoltarea gamei de produse si servicii, propunand actionarilor un buget de investitii de 10 milioane lei, care urmeaza a fi directionat pentru lansarea platformei UXI - sistem de management a nevoilor de training pentru clientii strategici, dar si pentru lansarea noilor jocuri dezvoltate de Equatorial. Un astfel de exemplu este Bona Fides Agency, un joc de invatare dezvoltat in parteneriat cu Microsoft.
Bittnet deruleaza in prezent o operatiune de majorare de capital care tinteste suma de 9 milioane lei, suma ce va fi alocata la finantarea dezvoltarii grupului. Ulterior incheierii majorarii de capital, grupul Bittnet va finaliza si procesul de transfer al actiunilor pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Ubitech
noark
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
leviatan
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
siniat
CDS
EDIT-Structural
rigips
ERBASU CONSTRUCT
ness project
concelex
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander