Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - certSIGN: Primul Certificat de Urbanism 100% digital a fost emis de Primaria Galati
certSIGN: Primul Certificat de Urbanism 100% digital a fost emis de Primaria Galati
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2020 11:19
Primaria Municipiului Galati a emis primul certificat de urbanism in format 100% digital, folosind solutia certSIGN de semnatura electronica la distanta. Este prima astfel de institutie din Romania care adopta emiterea certificatelor de urbanism prin fluxuri integral digitale, proiectul fiind posibil si cu sprijinul FIDA Solutions, dezvoltator software.
„Intentia noastra este sa venim in ajutorul cetatenilor cu solutii moderne si simple, care sa reduca cat se poate de mult timpul de asteptare, statul la cozi si la ghisee. Exista destul de multe solicitari de obtinere a certificatelor de urbanism digital, asa ca am gasit aceasta solutie cu sprijinul partenerilor nostri, iar de curand a fost emis primul astfel de certificat. Este o premiera in Romania si un prim pas spre o administratie mai deschisa odata cu oferirea de noi servicii electronice catre cetateni”, a declarat Ionut Pucheanu, primarul municipiului Galati.
In momentul de fata, un astfel de certificat poate fi obtinut prin depunerea pe site-ul primariei a unei cereri in format electronic, iar documentul va fi transmis pe e-mail. Procesul se face fara nici un fel de interactiune cu ghiseul primariei.
Sprijinul certSIGN: Certificate calificate de semnatura electronica la distanta
Certificatul de urbanism emis astfel contine semnaturile electronice calificate nominale ale reprezentantilor primariei, iar la final se aplica sigiliul electronic al Primariei Municipiului Galati.
Viziunea certSIGN asupra acestui proiect? Procesul de gasire a celei mai bune variante atat pentru cetatean, cat si pentru primarie, a fost destul de lung, in sensul ca s-au testat mai multe solutii pana ce s-a ajuns la cea optima, pentru a ne asigura ca si din punct de vedere legal este 100% sigur. Cu ajutorul solutiilor de semnare electronica, foarte multe fluxuri de documente ale institutiilor de stat se pot simplifica si usura atat munca angajatilor, cat si efortul cetatenilor, iar varianta folosita la Primaria Galati poate fi usor implementata in oricare alta primarie.
Aceasta solutie este pe cat de utila si usor de implementat, pe atat de convenabila, cu un impact imediat in reducerea costurilor fata de procesul clasic, pe hartie, si a timpilor de raspuns catre cetateni.
 
COVID-19ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKElmas 375
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere