Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GARTNER: Piata serviciilor de cloud public IaaS a crescut cu 41,4% la nivel global
GARTNER: Piata serviciilor de cloud public IaaS a crescut cu 41,4% la nivel global
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 16 Iun 2022 10:18
Piata internationala de solutii de infrastructura ca serviciu (Infrastructure as a Service - IaaS) a crescut cu 41,4% in 2021 pana la un total de 90,9 miliarde de dolari, in evolutie de la 64,3 miliarde de dolari in 2020, potrivit datelor publicate recent de Gartner. Amazon si-a pastrat locul 1 pe piata IaaS in 2021, compania fiind urmata de Microsoft, Alibaba, Google si Huawei.
„Piata IaaS continua sa creasca fara incetare, deoarece cloud-native devine arhitectura principala pentru sarcinile de lucru moderne,” a declarat Sid Nag, VP analist la Gartner, completand: „Cloud-ul accepta scalabilitatea si compozabilitatea pe care le necesita tehnologiile si aplicatiile avansate, permitand in acelasi timp companiilor sa raspunda noilor nevoi care apar, cum ar fi suveranitatea, integrarea datelor si experienta imbunatatita a clientilor.”
In 2021, primii cinci furnizori IaaS reprezentau peste 80% din piata. Amazon a continuat sa conduca piata mondiala IaaS, cu venituri de 35,4 miliarde USD in 2021 si o cota de piata de 38,9% (vezi Tabelul 1).
In ierarhie, Microsoft urmeaza pe locul 2 cu o cota de 21,1% si o crestere peste nivelujl pietei, ajungand la peste 19 miliarde USD in venituri IaaS in 2021. Cu multe organizatii care se bazeaza deja pe software-ul si serviciile Microsoft pentru mediul enterprise, Azure a fost pozitionat de compania din Redmond pentru a converti oportunitatile existente in aproape fiecare piata verticala.
Alibaba a fost din nou furnizorul de cloud public IaaS numarul 3 la nivel mondial, cu o cota de piata de 9,5% si venituri de 8,7 miliarde USD pentru 2021. In timp ce Alibaba continua sa domine piata cloud din China, este, de asemenea, pregatit sa fie principalul furnizor regional pentru Indonezia, Malaezia si pentru alte piete cloud emergente, avand in vedere cunoasterea pietei locale si capacitatea de a servi drept punte catre comertul digital.
„Ecosistemele cloud regionale devin din ce in ce mai importante pe fondul fragmentarii geopolitice in crestere si al cerintelor emergente de reglementare si de conformitate, prezentand o oportunitate pentru furnizorii cu o prezenta regionala puternica,” a spus Nag.
Google Cloud a inregistrat cea mai mare rata de crestere a primilor cinci furnizori IaaS, crescand cu 63,7% in 2021 pentru a ajunge la venituri de 6,4 miliarde USD. Aceasta crestere a fost determinata de cresterea constanta a adoptiei acestui serviciu pentru sarcinile de lucru traditionale ale companiilor, precum si de inovatia Google in capabilitati de ultima ora, cum ar fi inteligenta artificiala si tehnologiile de containere Kubernetes, sustinute de o extindere a ecosistemului partenerilor lor pentru a ajunge la o baza mai larga de clienti.
In timp ce cresterea Huawei s-a temperat in 2021 dupa doi ani consecutivi de crestere de peste 200%, compania chineza si-a mentinut in continuare pozitia a cincea in topul cotelor de piata, cu venituri de 4,2 miliarde de dolari. Huawei a facut investitii semnificative in ecosistemul sau IaaS in ultimii doi ani si, printr-o strategie imbunatatita de hardware open, de software open-source si prin activarea partenerilor, a reusit sa prezinte oferte extinse pentru universitati, dezvoltatori si startup-uri.
„Viitoarea faza de crestere a IaaS va fi generata de experienta clientilor, de rezultatele digitale si de orientarea preponderenta catre lumea virtuala,” a subliniat Nag. „Tehnologiile emergente care pot ajuta companiile sa aduca experiente mai aproape de clientii lor, cum ar fi metaverse, chatbot si gemenii digitali, vor necesita infrastructura la scara superioara pentru a satisface cerintele tot mai mari de putere de calcul si stocare.”
Clientii Gartner pot afla mai multe din „Market Share: IT Services, Worldwide, 2021”. Astfel, puteti afla cum sa creati o strategie puternica in cloud in cadrul webinarului gratuit Gartner „The Gartner Cloud Strategy Cookbook, 2022”.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ness project
noark
CDS
Acvatot 2019
siniat
quadratum
theda mar
leviatan
EDIT-Structural
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander