Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GARTNER: Volumul cheltuielilor IT la nivel global va creste cu 2.4% in 2023
GARTNER: Volumul cheltuielilor IT la nivel global va creste cu 2.4% in 2023
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 31 Ian 2023 12:23
Cheltuielile efectuate la nivel mondial pentru produsele si serviciile IT sunt estimate la 4,5 trilioane dolari in 2023, in crestere cu 2,4% fata de 2022, chiar daca inflatia continua sa erodeze puterea de cumparare a consumatorilor si sa reduca cheltuielile pentru dispozitive, conform ultimei prognoze Gartner.
Actualele estimari ale companiei de consultanta in IT sunt in scadere fata de prognoza din trimestrul precedent, care preconiza o crestere de 5,1%.
"Consumatorii individuali si companiile se confrunta cu realitati economice foarte diferite. In timp ce inflatia devasteaza pietele de consum, contribuind la concedieri la companiile B2C, mediul enterprise continua sa creasca bugetele alocate pentru initiativele de afaceri digitale, in pofida incetinirii ritmului economiei mondiale. O economie supusa turbulentelor a schimbat contextul deciziilor de afaceri si poate determina CIO sa ezite mai mult, sa intarzie luarea deciziilor sau sa isi reordoneze prioritatile. Am vazut acest lucru in actiune odata cu remanierile care au loc in randul unor companii B2B, in special a celor care au suprainvestit in crestere. Cu toate acestea, bugetele IT nu determina aceste schimbari, iar cheltuielile IT raman rezistente la recesiune", a precizat John-David Lovelock, distinguished VP analyst la Gartner Lovelock.
Potrivit estimarilor, in acest an segmentele de software si servicii IT vor creste cu 9,3% si, respectiv, 5,5%, in timp ce segmentul de dispozitive va scadea cu 5,1%, deoarece atat consumatorii individuali, cat si companiile prelungesc ciclurile de utilizare a dispozitivelor.
Pe de alta parte, evolutia pietei fortei de munca influenteaza cheltuielile pentru serviciile IT. Ponderea locurilor de munca vacante a crescut in fiecare trimestru, iar rata locurilor de munca deschise per somer este in multe tari la cele mai scazute niveluri din istorie. Concurenta ridicata pentru talente ii provoaca pe CIO sa angajeze personal IT calificat, limitand cresterea companiilor care se lupta sa se extinda fara resursele umane necesare.
Simultan cu cresterea cheltuielilor pentru software, piata serviciilor IT este in crestere, pe masura ce companiile cauta sa aduca personal IT din exterior pentru servicii de implementare si asistenta. De exemplu, se estimeaza ca volumul cheltuielilor pentru servicii de consultanta se vor ridica la 264,9 miliarde dolari in 2023, in crestere cu 6,7% fata de 2022, potrivit companiei.
"CIO pierd competitia pentru talente. In fiecare verticala din industrie, cheltuielile pentru serviciile IT cresc mai rapid decat serviciile interne. Lucratorii IT calificati migreaza din organizatiile IT ale companiilor catre furnizori de tehnologie si servicii (TSP) care pot tine pasul cu cerintele salariale crescute, oportunitatile de dezvoltare si perspectivele de cariera", a punctat Lovelock.
Metodologia Gartner de estimare a cheltuielilor IT se bazeaza in mare masura pe analiza vanzarilor efectuate de un numar de peste o mie de companii furnizoare ale intregilor game de produse si servicii IT.
Gartner, Inc.este o companie americana de consultanta si cercetare in IT.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
concelex
theda mar
quadratum
leviatan
MAKITA
EDIT-Structural
ness project
strabag nivel 1
noark
siniat
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander