Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - INNOCONSTRUCT 2023: Digitalizarea constructiilor, cat de mult si cat de repede?
INNOCONSTRUCT 2023: Digitalizarea constructiilor, cat de mult si cat de repede?
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 22 Mai 2023 16:15
In intervalul 18 – 19 mai a.c., la centrul de evenimente din cadrul complexului Pullman World Trade Center, din Bucuresti, a avut loc cea de-a treia editie a conferintei internationale despre inovatie in domeniul constructiilor InnoConstruct, derulata sub mottoul ”How digital, how fast?”. Cei peste 200 de experti prezenti au asistat, timp de doua zile, la un veritabil maraton informational, care le-a dat ocazia de a afla noutati despre stadiul transformarii digitale din sector, precum si despre cele mai recente dezvoltari tehnologice puse la dispozitie de furnizorii de solutii software si hardware. 
In cuvantul sau de deschidere, Cristian Erbasu, presedinte al clusterului TEC (Technology Enabled Construction) care este organizatorul evenimentului, s-a referit pe scurt la stadiul actual al digitalizarii si la importanta accelerarii acestui proces, considerat a fi vital pentru viitorul constructiilor. „Este o cerere in continua crestere pentru automatizare, robotica si inovare. Din fericire, in Romania beneficiem de o dezvoltare destul de puternica pe toate componentele industriei – autostrazi, drumuri, cladiri, reabilitari etc. O serie de proiecte sustinute de investitii solide sunt in plina desfasurare si de aceea este necesara demararea unei campanii de constientizare si de educare a publicului si a societatii, urmata de o serioasa specializare a personalului, absolut necesara pentru implementarea sistemelor digitale. Revolutia tehnica a constructiilor are capacitatea de a oferi o solutie actualei probleme a lipsei fortei de munca, pentru a facilita realizarea lucrarilor in timp util si la cea mai inalta calitate, de asemenea asigurand majorarea productivitatii si profitabilitatii santierelor”. 
 
 
Rodica Lupu, director al clusterului TEC a subliniat ca ”dialogul deschis este primul pas in procesul de incurajare a transformarii digitale. Segmentul constructiilor, unul dintre cele mai slab digitalizate din Europa, se afla la un punct de cotitura a caii catre eficientizare energetica, crestere a sustenabilitatii cladirilor si infrastructurii, dezvoltare a conceptului oraselor inteligente si, mai mult decat orice, catre actualizarea modului de actiune in vederea atingerii obiectivelor de transformare a mediului construit ... Nu este numai necesara, ci si obligatorie utilizarea tuturor resurselor disponibile pentru a face pasi inainte pe acest drum”. 
 
 
De asemenea, editia a treia  Inno Construct s-a bucurat de prezenta ministrului Sebastian Buduruja, detinatorul portofoliului Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, care la randul sau a salutat initiativa organizarii unei astfel de reuniuni profesionale. In continuare, cei prezenti au asistat la prezentari interesante sustinute de o serie de profesionisti, cum ar fi Octavian Georgescu – partener la Voicu, Georgescu si Asociatii, Cristian Onofrei – membru Cluster TEC si specialist Saidel Engineering, Paul Swaddle – sef al departamentului de solutii tehnice din cadrul NBS, Robert Podaru – CEO Leviatan Design si Ubitech Constructii, Calin Gruia – Autodesk, Luminita Popescu – director general Man & Machine Romania, Tiberiu Visan – director general Popp & Asociatii, Suzanne Schachinger – AllPlanl, Zoltan Plosz – Reflex Software, Romina Posea – Leviatan Design, Radu Zamfir – Total Soft, Daniel Ungureanu – Eurosurvey, Adil Chbabi – Sixense, Catalin Lungu – presedinte OAER, Stefan Constantinescu – BIMTech etc. In cea de-a doua zi a evenimentului au fost organizate patru mese rotunde, unde au fost dezbatute subiecte precum: digitalizarea companiilor de constructii, clasificarea sistemelor si standardizarea, economia circulara si viitorul profesiilor. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
Ubitech
strabag nivel 1
ness project
Arduro
konsent
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
MAKITA
quadratum
leviatan
concelex
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
siniat
noark
Acvatot 2019
rigips
EDIT-Structural
SSAB
viarom

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander