Agenda Constructiilor
Duminica, 12 Iulie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - KASPERSKY: Sistemele de automatizare si control sunt vulnerabile in fata atacurilor
KASPERSKY: Sistemele de automatizare si control sunt vulnerabile in fata atacurilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 19 Nov 2019 07:48
Segmentul de cladiri inteligente este deosebit de vulnerabil la atacuri cibernetice, circa 41,7% din computerele functionale in astfel de imobile din Romania fiind atacate in primul semestru al acestui an, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky, lider global in securitate cibernetica ale carui solutii sunt utilizate de peste 270.000 de companii din intreaga lume. 
"Sistemele de automatizare din cladirile inteligente constau, de obicei, din senzori si controlere utilizate pentru monitorizarea si automatizarea functionarii ascensoarelor, a ventilatiei, a climatizarii, a energiei electrice si a apei, a alarmelor de incendiu, a supravegherii video etc., precum si a multor altor informatii critice si sisteme de securitate. Acestea sunt, in general, administrate si controlate prin statii de lucru generice, care sunt adesea conectate la internet. Un atac de succes impotriva unei astfel de statii de lucru poate afecta cu usurinta unul sau mai multe sisteme importante din cladirile inteligente", a explicat Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager Romania, Bulgaria si Republica Moldova, in cadrul Kaspersky. Chiar daca nu sunt complexe, multe dintre aceste amenintari pot reprezenta un pericol semnificativ pentru activitatile companiilor.
Pentru a proteja o cladire inteligenta impotriva riscurilor unui atac cibernetic, expertii Kaspersky recomanda protejarea infrastructurii IT a cladirii inteligente cu o solutie de securitate fiabila, adaptata diferitelor medii ICS (sisteme de control industrial). "Avand in vedere aceasta realitate si posibilele efecte, daca cineva neautorizat ar controla sistemul de acces intr-o cladire, functionarea lifturilor, a energiei electrice sau a apei, le recomandam specialistilor IT din cladirile inteligente sa nu neglijeze protectia sistemelor de automatizare. De asemenea, ar fi util sa faca periodic audituri de securitate si sa fie la curent cu ultimele informatii despre amenintari", mai precizeaza reprezentantul Kaspersky.
 
Solutii pentru identificarea vulnerabilitatilor ICS
Pentru a sprijini companiile in identificarea si limitarea efectelor atacurilor, Kaspersky a dezvoltat ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTeraSteelbluebeamAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
Acvatot 2019
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere