Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - MARILE companii de tehnologie dezvolta un standard unificat pentru smart home
MARILE companii de tehnologie dezvolta un standard unificat pentru smart home
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 03 Ian 2020 13:39
Amazon, Apple, Google si Zigbee Alliance au lansat, la finele lunii decembrie 2019, un nou grup de lucru care intentioneaza sa dezvolte si sa promoveze adoptarea unui nou standard de conectivitate pentru cresterea compatibilitatii intre produsele smart home, cu securitatea ca element fundamental al designului. Din board-ul Zigbee Alliance fac parte companii precum IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (fosta Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy si Wulian, care vor contribui la intocmirea standardului respectiv.
Scopul proiectului, denumit Connected Home over IP (locuinte conectate prin IP) este de a simplifica dezvoltarea de sisteme pentru producatori si de a creste compatibilitatea acestora, pentru a facilita accesul consumatorilor. Proiectul se bazeaza pe o convingere comuna ca dispozitivele inteligente pentru casa ar trebui sa fie sigure, fiabile si fara probleme. Prin utilizarea Protocolului Internet (IP), proiectul isi propune sa permita comunicarea prin dispozitive smart home, aplicatii mobile si servicii cloud si sa defineasca un set specific de tehnologii de retea bazate pe IP, pentru certificarea dispozitivelor.
Grupul de lucru va avea o abordare de tip open-source pentru dezvoltarea si implementarea unui nou protocol unificat de conectivitate. Proiectul va utiliza tehnologii smart home testate deja de piata de la Amazon, Apple, Google, companiile membre Zigbee Alliance si altele, ceea ce va accelera dezvoltarea standardului si sa aduca beneficii producatorilor si utilizatorilor mai rapid.
Proiectul isi propune, de asemenea, sa faciliteze dezvoltatorilor de dispozitive sa creeze echipamente compatibile cu tehnologia smart home si serviciile vocale precum Amazon - Alexa, Apple - Siri, Google Assistant si altele. Protocolul va completa tehnologiile existente, astfel incat grupul de lucru incurajeaza producatorii sa continue sa inoveze folosind tehnologiile disponibile astazi.
Proiectul Connected Home over IP invita producatorii de dispozitive, furnizorii de tehnologie si alti dezvoltatori din intreaga industrie smart sa participe si sa contribuie la elaborarea standardului respectiv.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelACADCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere