Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - OBI a selectat platforma VTEX pentru cresterea capacitatii de comert digital
OBI a selectat platforma VTEX pentru cresterea capacitatii de comert digital
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 28 Mai 2024 15:15
VTEX, platforma enterprise de comert digital cu ajutorul careia brandurile si retailerii isi gestioneaza operatiunile de comert la nivel global, a fost selectata de OBI, unul din principalii retaileri multinationali pe segmentul Do It Yourself (DIY), cu sediul in Germania, pentru accelerarea capacitatilor de comert digital ale acestuia si afirmarea statutului ca unul din liderii sectorului de amenajare a locuintei.
Retailerul german a ales VTEX, in fata altor platforme de comert digital dedicate intreprinderilor mari, pentru abilitatea sa demonstrata de a automatiza procesele de business, de a simplifica infrastructura necesara operatiunilor de comert digital si de a imbunatati experienta clientilor. 
Folosind avantajul oferit de platforma de comert VTEX, OBI si-a integrat canalele de ecommerce, cele 349 de magazine fizice de pe teritoriul Germaniei, dar si vanzatorii terti, intr-o singura platforma tranzactionala. Aceasta integrare extinde oferta de produse comercializate de retailerul german si asigura clientilor o experienta de cumparaturi adaptata nevoilor lor prin integrarea optiunilor de livrare si ridicare a produselor. Cu magazinele fizice integrate la nivel national, clientii pot ridica in mod convenabil comenzile plasate online in doar doua ore de la inregistrarea acestora.
O platforma care deblocheaza directia strategica a OBI
"Ne dorim sa oferim clientilor nostri o experienta unitara prin intermediul canalelor de vanzare si a partenerilor din ecosistem, iar tehnologia, baza platformei noastre, trebuie sa reflecte acest lucru in mod direct. Platforma scalabila VTEX ne-a permis sa fim mai aproape de potentialul nostru inovator, sa ne eficientizam operatiunile si sa ne adaptam mai rapid la cerintele in schimbare ale pietei”, a declarat Tim Engler, Senior Vice President, responsabil pentru IT in cadrul grupului OBI. 
"Prin migrarea pe VTEX am inlocuit platforma noastra de comert digital, lansata acum mai bine de 10 ani, cu una moderna care ne ofera capabilitati strategice de tip marketplace si deschide ecosistemul nostru catre vanzatori terti. In acelasi timp, am vazut o crestere semnificativa in agilitatea si capacitatea echipei noastre de a raspunde la solicitarile clientilor, dar si a nevoilor din piata. Ciclul de dezvoltare si implementare pe platforma VTEX este semnificativ mai scurt, in comparatie cu solutia noastra anterioara monolitica, ceea ce ne ofera mare incredere pentru o lansare internationala rapida si implementarea de noi functionalitati”, a completat Tim.
De la migrarea pe platforma VTEX, OBI a vazut o mai buna experienta pentru clientii si echipele sale de dezvoltare, cu imbunatatiri semnificative, care includ: 
  • Managementul unificat al magazinelor fizice si al canalelor de vanzare online: 350 de conturi independente conectate la un singur cont central.
  • Crestere uniforma a traficului: Traficul catre platforma VTEX a fost crescut treptat, in mod controlat, de la 1% la 100% in timpul lansarii.
  • Agilitate mai mare: echipele de dezvoltare OBI pot construi, testa si implementa in mod independent noi module si functionalitati care adauga valoare utilizatorilor finali.
  • Scalabilitate: platforma VTEX va servi drept baza pentru scalarea rapida in diferite tari.
 
 
"Inovatia este prioritara la VTEX si ascultam atent nevoile companiilor, echipelor de dezvoltare  si a utilizatorilor finali. Acest lucru ne permite sa anticipam cerintele ce vin din partea retailerilor precum OBI si sa devenim un partener de incredere pentru acestia, prin oferirea unei solutii de comert completa cu o arhitectura composable,” a spus Santiago Naranjo, Chief Revenue Officer al VTEX. „Infrastructura noastra de comert digital asigura crestere profitabila pentru 2.600 de companii B2C si B2B din 43 de tari din intreaga lume si suntem incantati ca OBI s-a alaturat unui ecosistem care modeleaza viitorul comertului.”
Beneficiile pentru care tot mai multe companii migreaza pe VTEX
Rezultatele companiilor scot in evidenta avantajele cheie ale VTEX, avantaje care includ o rentabilitate a investitiei de 133%; cresterea afacerilor cu un randament mediu suplimentar de 17,1 milioane USD; si economii de 5,8 milioane USD dupa migrarea de la o platforma comerciala veche la VTEX.
Companiile care au migrat pe VTEX s-au bucurat de valoarea pe care au obtinut-o dupa trecerea pe platforma composable si completa. Acest lucru se aliniaza cu recunoasterea obtinuta de VTEX, ca unic furnizor desemnat “Customers’ Choice” in raportul “Gartner® Voice of the Customer for Digital Commerce Report” din 2024, care consolideaza pozitionarea VTEX in fruntea tehnologiilor care modeleaza viitorul comertului digital. Prin optimizarea infrastructurii de comert digital, facilitam cresterea profitabila pentru companii din 43 de tari, din intreaga lume.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
CDS
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Ubitech
konsent
noark
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ness project
rigips
EDIT-Structural
concelex
theda mar
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander