Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Orange: 40% din totalul amenintarilor cibernetice au vizat regiunea Bucuresti
Orange: 40% din totalul amenintarilor cibernetice au vizat regiunea Bucuresti
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 24 Nov 2023 11:28
Orange Business lanseaza noul raport Business Internet Security 2023, ce ofera o imagine detaliata asupra provocarilor din domeniul securitatii cibernetice din ultimul an in contextul revolutiilor tehnologice precum generative AI. Ajuns la a sasea editie, noul raport pune la dispozitia expertilor din domeniu, dar si a mediului de afaceri deopotriva, informatii despre cele mai frecvente atacuri cibernetice intampinate la nivelul pietei locale, predictii pentru 2024, dar si solutii concrete furnizate de Orange Business pentru protectia companiilor si a administratiilor publice.
 
Distributia atacurilor pe verticalele de business din Romania
Conform raportului realizat de expertii Orange Business ce au analizat peste 11 milioane de amenintari identificate lunar de serviciul Business Internet Security, a fost observata o crestere constanta a numarului de atacuri cibernetice. Analiza datelor din acest an a aratat ca sectorul energetic a fost cel mai afectat, inregistrand 31% din totalul atacurilor, urmat de transporturi cu peste 22%, sectorul guvernamental si cel al serviciilor publice cu 19%, retail cu 19,7% si cel de sanatate cu peste 10%.
 
Tipuri de amenintari cibernetice si distributia lor pe regiuni
2023 a fost un an al ransomware-ului, continuand tendita din anii anteriori, ce s-a manifestat printr-un numar crescut de atacuri care au afectat numeroase companii si au generat pierderi totalizand zeci de miliarde de USD. Datele analizate au aratat ca atacurile de tip ransomware continua sa se propage atat prin vectori clasici precum e-mailuri, retele sociale si descarcarea de fisiere din surse nesigure, cat si prin metode noi, precum atacurile initiate din browser. Intr-un top al celor mai raspandite tipuri de atacuri, pe primul loc se plaseaza ransomware-ul cu peste 34%, urmat de phishing cu 31% pentru al treilea an consecutiv, in timp ce pe locul 3 s-au aflat atacurile de tip DDoS ce au insumat 27% din totalul incidentelor.
Din punct de vedere al distributiei la nivel national, cele mai multe atacuri au vizat regiunea Bucuresti, aceasta insumand aproape 40% din totalul amenintarilor, urmata de regiunea de Sud-Est cu 27,13% si regiunea Banatului cu 16,27%. Astfel, Bucurestiul se afla pe primul loc, cu o medie de 980.000 de atacuri prevenite in fiecare luna, urmat de Constanta cu o medie de 670.000 de atacuri lunar, in timp ce Timisoara se afla pe locul trei cu aproape 340.000 de amenintari detectate si blocate in fiecare luna.
 
 
Business Internet Security – solutie completa de securitate
Business Internet Security (BIS) este un serviciu complet de securitate oferit de Orange Business pentru mediul privat si public, care in fiecare luna identifica, analizeaza si blocheaza peste 11 milioane de amenintari de securitate in infrastructurile digitale ale clientilor Orange Business. Serviciul colecteaza date relevante anonimizate de la companii din diverse industrii precum serviciile publice, retail, transporturi sau energie. Datele obtinute sunt apoi procesate prin InfraAI, platforma de Big-Data Security Analytics dezvoltata in-house de Orange Romania, pentru a corela si imbogati informatiile de business intelligence oferite clientilor.
 
Raportul Orange Business Internet Security 2023 - 2024 poate fi descarcat de aici
 
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
theda mar
rigips
viarom
CDS
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
quadratum
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander