Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PlanRadar atrage 69 milioane dolari pentru a digitaliza industria de constructii
PlanRadar atrage 69 milioane dolari pentru a digitaliza industria de constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 21 Ian 2022 06:48
PlanRadar, principala platforma digitala de gestionare mobila a proiectelor imobiliare si de constructii din Europa, a anuntat astazi o runda de atragere de fonduri de 69 de milioane de dolari, condusa in comun de Insight Partners si Quadrille Capital. Aceasta runda de atragere de fonduri Serie B este a treia ca marime din istoria Austriei si cea mai mare pentru o companie B2B, si a adus, de asemenea, participarea substantiala a investitorilor existenti, inclusiv Headline, Berliner Volksbank Ventures, aws Gr├╝nderfonds impreuna cu noii investitori Proptech1, Russmedia si GR Capital.
Noua finantare va ajuta PlanRadar sa isi dubleze eforturile de expansiune tehnologica si internationala. Noile birouri PlanRadar sunt pregatite de lansare in Statele Unite, Australia, Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC), Asia de Sud-Est si America Latina. Compania isi va accelera investitiile in cercetare si dezvoltare (R&D) si va crea un nou hub tehnologic si o echipa dedicata inovarii de produs pentru a aduce noi tehnologii platformei SaaS care schimba regulile jocului in constructii. Astfel, PlanRadar va crea peste 200 de noi locuri de munca, aproape dublandu-si numarul de angajati la nivel global in urmatoarele 12 luni.
De la lansarea sa in Viena, in 2013, PlanRadar s-a impus rapid ca lider european in materie de solutii PropTech, cu o platforma completa de constructii si de gestionare a proprietatii imobiliare, cunoscuta pentru valoarea adaugata in fiecare etapa a ciclului de viata al cladirii. In cele 18 luni care au trecut de la runda de investitii in valoare de 34 de milioane de dolari din seria A, PlanRadar a inregistrat o crestere a veniturilor de peste 250% si si-a dublat baza de clienti.

Peste 14.500 de clienti si 100.000 de utilizatori zilnici
Solutia inovatoare PlanRadar se bucura in prezent de increderea a 14.500 de clienti si este utilizata zilnic de 100.000 de profesionisti din industrie in peste 60 de tari (inclusiv Romania), pentru a creste eficienta proiectelor si a asigura o finalizare de inalta calitate a proiectelor.
Cresterea rapida a PlanRadar a fost facilitata de angajamentul sau de a se extinde la nivel global, inclusiv prin lansarea pe 10 noi piete din Europa si Rusia incepand cu 2020. Echipa diversa a companiei, formata din peste 200 de angajati, deserveste clienti in peste 20 de limbi din birourile din Viena, Londra, Amsterdam, Moscova, Paris, Madrid, Milano, Zagreb, Varsovia si Bucuresti. Amprenta in crestere a companiei reflecta, de asemenea, angajamentul de a inova platforma sa de baza, inclusiv adaugarea recenta a capabilitatilor de raportare, integrare si BIM.
"Avem misiunea de a facilita gestionarea operatiunilor de constructiesi am dovedit ca exista un apetit urias la nivel mondial pentru tehnologia noastra. Suntem foarte mandri de tot ceea ce a realizat echipa noastra si suntem recunoscatori pentru sprijinul investitorilor nostri in a adauga valoare pentru clientii din noi piete si industrii", a declarat Ibrahim Imam, co-fondator si co-CEO al PlanRadar.
"Prin transformarea PlanRadar in cea mai importanta platforma PropTech din lume, transformam o industrie care, din punct de vedere istoric, a fost reticenta in ceea ce priveste digitalizarea. Demonstram ca, daca le oferim clientilor o platforma intuitiva care le usureaza munca si o combinam cu servicii de asistenta la standarde inalte, atunci acestia sunt dornici sa adopte solutii de ultima ora. Este intr-adevar atat de simplu", a precizat Sander van de Rijdt (foto), co-fondator si co-CEO al PlanRadar.
*** 
PlanRadar este o solutie SaaS de gestionare pe santier, bazata pe cloud, independenta de platforma si dispozitiv, pentru documentatie si comunicare in cadrul proiectelor de constructii si imobiliare. Poate fi utilizata pentru gestionarea defectiunilor si sarcinilor, intretinerea si inspectia cladirilor, documentatie de constructie, predari si multe altele. Folosind o aplicatie web sau aplicatii pentru toate smartphone-urile si tabletele (iOS, Android si Windows), echipele pot partaja planuri digitale sau modele BIM, pot comunica si urmari orice tip de informatii. Prin digitalizarea fluxurilor de lucru, PlanRadar reduce frecventa erorilor, economiseste timp pentru toate partile implicate si permite o crestere enorma a eficientei: clientii raporteaza economii de pana la 7 ore de lucru pe saptamana. Cu sediul central in Viena, Austria, compania permite in prezent unui numar de peste 14.500 de clienti din peste 60 de tari sa urmareasca, sa se conecteze si sa rezolve toate proiectele de constructii si imobiliare din intreaga lume.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iulvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
viarom
MAKITA
BALTIC
leviatan
theda mar
FRONTALE
grundfos
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023