Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PWC: Circa 85% din directorii generali planifica cresterea investitiilor in digitalizare
PWC: Circa 85% din directorii generali planifica cresterea investitiilor in digitalizare
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 18 Aug 2021 13:24
Marea majoritate (85%) a directorilor generali din Romania planifica cresteri ale investitiilor in transformarea digitala, in urmatorii trei ani, potrivit sondajului CEO Survey 2021, realizat de PwC Romania. Astfel, transformarea digitala urca pe primul loc in topul domeniilor pentru care executivii vor aloca mai multe fonduri.
Intrebati despre modul in care si-au schimbat intentiile de investitii ca urmare a crizei provocate de pandemie, directorii generali din Romania au mentionat in ordine, dupa transformarea digitala (85%), initiativele in vederea eficientizarii costurilor (83%), stilul de conducere - leadership si dezvoltarea talentelor (79%), securitatea cibernetica (76%).
”Transformarea digitala a surclasat in 2021 eficientizarea operationala care a fost prioritara in ultimii ani si care ne-am fi asteptat sa ramana dominanta, mai ales pe fondul crizei sanitare, asa cum a fost in criza financiara din urma cu un deceniu. Orientarea spre digitalizare este atat un efect al situatiei din ultimul an si jumatate, in care tehnologiile au insemnat inclusiv supravietuirea afacerilor, cat si o mai mare constientizare, tocmai datorita acestui context recent, ca viitorul apartine digitalizarii”, a declarat Dinu Bumbacea, Country Managing Partner PwC Romania.
Sondajul mai arata ca 41% dintre liderii de organizatii au ca prioritate cresterea productivitatii prin automatizare si tehnologizare pentru a-si asigura competitivitatea pe piata. Tehnologiile inteligente, cum ar fi RPA, machine learning si chatbot ofera companiilor noi oportunitati de a imbunatati performanta proceselor operationale si de a realiza economii semnificative.
”Majoritatea companiilor au investit in ultima vreme in tehnologie si vedem ca 85% spun ca vor sa investeasca mai mult. Dintre acestia, peste jumatate (53%) vor investi in digitalizare cu cel putin 10% in plus fata de anii anteriori. Dar, pe langa investitii, companiile ar trebui sa fie preocupate de modul in care integreaza tehnologiile in modelul de afaceri ca sa putem vorbi cu adevarat de transformare digitala. Transformarea digitala este o abordare strategica, centrata pe digitalizare, care inseamna mult mai mult decat imbunatatirea unor servicii sau produse datorita tehnologiei. Asadar, marea majoritate a companiilor sunt abia la inceputul acestui drum spre digitalizare si necesita investitii mai mari. De exemplu, la nivel global, studiile noastre arata ca doar 5% dintre companii sunt acum cu adevarat digitale”, explica Dinu Bumbacea.
In noul context, este de asteptat ca utilizarea analizelor avansate de date sa fie mai intensa si adoptarea Inteligentei Artificiale (AI) in fundamentarea deciziilor de management, inclusiv a celor de gestionare a riscurilor, sa se faca pe scara larga. Prin urmare, 62% dintre directorii generali au afirmat ca se vor concentra mai mult asupra digitalizarii functiei de management al riscurilor.
Interesul directorilor generali din Romania pentru transformarea digitala este similar cu cel exprimat de liderii globali si regionali, care de asemenea planifica cresteri de peste 10 procente ale investitiilor in transformarea digitala.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021TERAPLASTjungheinrichAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
hilti
leviatan
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
CELCO 2020
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
bienala
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere