Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Iulie 2021
wienberger
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SCHNEIDER anunta primul rack cu tehnologie de racire lichida pentru centre de date
SCHNEIDER anunta primul rack cu tehnologie de racire lichida pentru centre de date
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 20 Dec 2019 13:39
Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului energiei si automatizarii, alaturi de Avnet si Iceotope, anunta crearea primului rack comercial disponibil, bazat pe sasiuri ce integreaza solutiile cu lichid imersiv de racire. Optimizata pentru aplicatii de calcul intensiv, solutia imbina un server GPU de mare putere cu tehnologia de racire cu lichid a Iceotope pentru a creste eficienta energetica. Avnet integreaza serverul racit cu lichid cu sistemul de inchidere Schneider Electric Netshelter, pentru o implementare simpla in centrele de date sau in mediile edge computing. Sistemul este compatibil cu EcoStruxure, solutia fiind disponibila cu un software de gestionare a centrelor de date de noua generatie EcoStruxure IT Expert si cu serviciul nostru digital EcoStruxure Asset Advisor.  Solutia comuna a fost prezentata recent in cadrul conferintei Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies din Las Vegas. 
O premiera in domeniu, aceasta solutie inovatoare de racire cu lichid este ideala pentru aplicatii precum cele de analiza "Big Data", inteligenta artificiala si pentru dezvoltarea algoritmului de invatare de tipul „machine-learning”, acolo unde calculul avansat necesita mai multa energie. Intr-un raport recent publicat de Gartner, racirea cu lichid a fost identificata ca o tehnologie a carei evolutie merita urmarita. Analistul Henrique Cecci le-a recomandat operatorilor centrelor de date "sa maximizeze eficienta energetica a procesului de racire prin utilizarea unor solutii moderne de racire lichida". Racirea cu lichid ofera o eficienta mai mare, costuri de operare mai mici, o amprenta redusa, fiabilitate crescuta si o functionare aproape silentioasa, in ciuda densitatii de putere ridicata a GPU-urilor. Avnet, Iceotope si Schneider Electric intentioneaza sa extinda oferta odata cu cererea in crestere prin atragerea in parteneriat si a altor producatori de servere.
"Schneider Electric s-a angajat sa faca centrele de date mai sustenabile, iar racirea cu lichid este o abordare foarte eficienta. Aceasta inovatie de ultima ora marcheaza un pas semnificativ spre industrializarea solutiilor cu sasiuri bazate pe imersie care ofera eficienta si eficacitatea solutiilor bazate pe rezervoare, oferind in acelasi timp, compatibilitatea si functionalitatea solutiilor cu design-uri traditionale, «direct-to-chip». Avand in vedere cresterea aplicatiilor de calcul intensiv, credem ca aceasta abordare este foarte promitatoare", a declarat Kevin Brown, CTO and SVP of Innovation, Secure Power, Schneider Electric.

Adaptarea la pietele, tendintele si tehnologiile in schimbare
"Ca lider global in furnizarea de solutii tehnologice, Avnet a excelat intotdeauna in ceea ce priveste adaptarea la pietele, tendintele si tehnologiile in schimbare. Ne descurcam bine la acest capitol prin parteneriatele cu cei mai buni designeri de tehnologie si producatori de hardware din lume. In acest caz, colaboram cu specialistul in racire lichida, Iceotope, si cu gigantul cu o infrastructura globala, Schneider Electric, pentru a le oferi cele mai bune solutii de racire lichida clientilor nostri. Suntem nerabdatori sa integram, livram si sa intretinem aceasta solutie care raspunde intr-un mod inteligent tuturor provocarilor ce apar odata cu cresterea densitatii chip-urilor, cu mediile dure de exploatare a echipamentelor IT, cresterea costurilor cu energia electrica, cu restrictiile de utilizare a apei si cu restrangerea spatiilor utilizabile", spune Scott MacDonald, global president la Avnet Integrated.
"Iceotope este incantat sa ofere singura tehnologie de racire prin imersie in lichid care se adapteaza cu usurinta de la dispozitivele edge computing pana la grupuri numeroase de servere mai mari din cloud. Mai mult, comparativ cu sistemele de racire cu lichid direct-to-chip, abordarea noastra este mai eficienta, mai fiabila, economiseste mai mult spatiu, elimina ventilatoarele, iar atunci cand este implementata in centrul de date, scade costurile", precizeaza si David Craig, CEO al Iceotope.
Pentru mai multe informatii despre tehnologiile de racire lichida, aplicarea lor in centrele de date si in mediile edge computing si pentru intrebari legate de aceasta noua solutie de rack integrat cu lichid de racire, click aici
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
cv water 2021
Ubitech
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere