Agenda Constructiilor
Miercuri, 02 Decembrie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SCHNEIDER: Impactul mare al eficientei si durabilitatii, pentru furnizorii de cloud
SCHNEIDER: Impactul mare al eficientei si durabilitatii, pentru furnizorii de cloud
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 13 Oct 2020 12:37
Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, a anuntat astazi concluziile unui nou studiu realizat de agentia 451 Research, parte a grupului S&P Global Market Intelligence, care surprinde impactul pe care il au eficienta si durabilitatea asupra furnizorilor de cloud & servicii asociate: https://www.se.com/ro/ro/work/solutions/for-business/cloud-and-service-providers/
Recent lansatul raport include informatii dintr-un sondaj efectuat cu peste 800 de furnizori de servicii de centre de date din intreaga lume, cu privire la perspectivele lor asupra sustenabilitatii si la initiativele strategice pe care le desfasoara sau le pot folosi in viitor. In plus, raportul abordeaza si problematica a ceea ce este necesar pentru atingerea dezideratelor de durabilitate pentru furnizorii spatiilor de colocare
https://www.se.com/ro/ro/work/solutions/for-business/cloud-and-service-providers/colocation.jsp
„Raportul realizat de 451 Research ofera o imagine de ansamblu asupra modului in care eficienta si durabilitatea influenteaza piata de colocatie”, a declarat Mark Bidinger, presedintele segmentului Cloud & Service Provider, Schneider Electric. „Operatorii de centre de date multi-client il pot folosi ca instrument pentru a evalua lacunele in resurse si adoptare, precum si riscurile la care se expun daca nu iau masuri.”
Pentru raportul Centre de date multi-client si sustenabilitate: ambitii si realitate, 451 Research a efectuat sondaje cu factorii de decizie din IT, care detin responsabilitati legate de strategiile de sustenabilitate atat in cadrul centrelor de date din colocare, cat si en-gros. Respondentii au sedii in tari din intreaga lume, inclusiv Statele Unite, China, India, Australia, Franta, Marea Britanie, Mexic, Brazilia, Japonia, Singapore, Arabia Saudita, Suedia, Danemarca si multe altele. Companiile au intre 10 si 10.000 de angajati si o capacitate a centrelor de date de la sub 1 MW pana la peste 150 MW.
„Eficienta si sustenabilitatea sunt deja subiecte majore in sectorul centrelor de date, iar sondajul nostru arata ca sunt printre prioritatile furnizorilor de servicii MTDC din intreaga lume”, spune Daniel Bizo, analist senior la 451 Research, parte a S&P Global Market Intelligence . „In cele din urma, asteptarile de la clienti, autoritati de reglementare, vor deveni mai presante, pe masura ce efectele schimbarilor climatice vor fi mai pronuntate. Pe masura ce infrastructura globala a centrelor de date creste ca raspuns la o cerere mai mare de servicii digitale, se intensifica si interesul pentru impactul considerabil pe care il are asupra mediului.”
Concluzii cheie ale raportului, in ceea ce priveste sustenabilitatea
Raportul arata nivelul de maturitate atins de furnizorii globali de colocare in ceea ce priveste strategiile lor privind sustenabilitatea. Iata cateva aspecte cheie:
- Majoritatea respondentilor (57%) considera ca eficienta si sustenabilitatea vor deveni diferentiatori competitivi foarte importanti in urmatorii trei ani, o crestere semnificativa fata de valoarea actuala, de 26%.
- Doar 43% dintre respondenti declara ca au initiative strategice de sustenabilitate si imbunatatire a eficientei infrastructurii lor
Principalii factori care influenteaza programele de eficienta si sustenabilitate sunt:
- Asteptarile clientilor (50%)
- Fiabilitatea operationala pe termen lung (40%)
- Reglementarile (36%)
- 97% din furnizori au o parte sau chiar toti clientii care cauta angajamente contractuale pentru practici durabile.
- Doar 56% dintre cei chestionati au declarat ca isi monitorizeaza sistemele operationale, iar restul au spus ca nu genereaza rapoarte pentru a urmari aceste valori (utilizare, consum de energie, PUE etc.). In plus, aproximativ o treime urmareste intensitatea emisiilor de carbon din toate locatiile.
Alimentarea si racirea centrelor de date mentionate ca arii de top in imbunatatirea durabilitatii
Cand vine vorba despre sustenabilitate, raportul a gasit mai multe teme comune pentru operatorii de centre de date multi-client. Doua dintre acestea sunt:
- Principalele domenii pentru imbunatatirea durabilitatii includ:
- Optimizarea distributiei de energie a centrelor de date existente
- Actualizarea infrastructurii de distributie a energiei pentru centrele de date
- Optimizarea modalitatilor existente de racire eficienta a centrelor de date
- Actualizarea infrastructurii de racire a centrelor de date
- Metricile de masurare a rezilientei sunt o componenta semnificativa a celor mai bune practici de sustenabilitate, care urmaresc eficienta modului in care centrele de date utilizeaza energie electrica, apa si alte resurse. Intretinerea si modernizarea eficienta a echipamentelor, alaturi de utilizarea DCIM si a software-ului, sunt esentiale pentru extinderea si optimizarea ciclului de viata al unui centru de date, pentru a prezice si monitoriza operatiunile sistemului si a eficientiza resursele.
Descarcati raportul complet al 451 Research, Centre de date multi-client si sustenabilitate: ambitii si realitate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octVideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere