Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SIXENSE observa cresterea atentiei fata de monitorizarea structurala a constructiilor
SIXENSE observa cresterea atentiei fata de monitorizarea structurala a constructiilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 13 Sep 2022 10:47
Analiza Sixense Romania: Atentia acordata monitorizarii structurale si geotehnice a crescut pentru 67,9% din factorii de decizie din proiectele de constructii

Potrivit Sixense, companie care ofera solutii digitale si expertiza pentru sanatatea mediului construit, pentru 67,9% dintre factorii de decizie din proiectele de constructii locale a crescut importanta acordata serviciului de monitorizare geotehnica si structurala fata de acum cativa ani. Mai mult, 85,7% dintre factorii de decizie chestionati considera ca folosirea monitorizarii pe toata durata de viata a proiectului este foarte importanta. 
 
Posibilitatea de a interveni proactiv, siguranta si conformitatea cu normele: cele mai importante motive pentru a apela la monitorizare
Cele mai frecvent mentionate motive pentru care specialistii din industria de constructii apeleaza in general la serviciile de monitorizare geotehnica si structurala sunt, in ordine: posibilitatea de a interveni proactiv pentru intretinerea asset-ului (67,9%), urmata de siguranta si sustenabilitatea proiectului pe termen lung (60,7%), conformitatea cu normele si standardele in vigoare (57,1%), asigurarea calitatii proiectului dezvoltat (51,8%), respectiv controlul direct asupra modului in care se comporta structura asset-ului (50%).
 
Importanta digitalizarii serviciului de monitorizare si interesul pentru impactul schimbarilor climatice asupra mediului construit: in crestere pentru industria de constructii
Analiza, la care au raspuns unii dintre cei mai importanti profesionisti din industria de constructii, mai arata si ca 82,1% dintre specialistii din domeniu sustin ca integrarea tehnologiei in programul de monitorizare geotehnica si structurala este un beneficiu important pentru ei.
Printre cele mai des amintite motive pentru integrarea unei componente digitale in programul de monitorizare – au fost: posibilitatea de informare in timp real cu privire la datele importante din proiect (78,6%), alertarea referitoare la pericolele imediate ce ameninta structura (76,8%), transparenta, siguranta si corectitudinea datelor colectate din teren (50%), respectiv accesul tuturor partilor implicate in proiect la date esentiale despre starea acestuia (48%).
De asemenea, analiza mai arata si un interes ridicat fata de monitorizarea riscurilor climatice si a impactului acestora asupra proiectelor de constructii, lucru valabil pentru 67,9% dintre cei chestionati.
E un motiv de bucurie pentru noi sa vedem ca, dupa ani de zile in care am discutat despre importanta sanatatii structurale pe termen lung a mediului construit, tot mai multi factori de decizie din industrie se uita cu mult mai mare atentie spre toata durata de viata a proiectelor. Mai mult, ca iau in calcul modalitati inovatoare si mult mai eficiente de a monitoriza proiectele in care sunt implicati, cum ar fi solutiile digitale. Este o evolutie impresionanta a perspectivei industriei noastre, pe care vrem sa o remarcam si sa o aplaudam.
Desi cu siguranta mai este loc de multe schimbari de perceptie, cred ca este timpul ca ceea ce se intampla in Romania sa se alinieze cu standardele, modul de lucru si performanta tehnologiei care sunt deja o regula in alte tari, iar asta se va reflecta intr-o infrastructura mai sigura, in constructii mai performante si in general intr-o calitate mai mare a patrimoniului construit”, a declarat Mariana Garstea, CEO Sixense Romania, initiatorul analizei.
 
Scenariile de utilizare ale monitorizarii structurale si geotehnice in proiectele de constructii: atat in executie, cat si in exploatare
Cresterea interesului pentru utilizarea monitorizarii structurale si geotehnice pe toata durata de viata a unui proiect de constructii se remarca si in scenariile de utilizare ale acestui serviciu.
32,1% dintre cei chestionati declara ca se folosesc de monitorizare preponderent in etapa de executie, pentru monitorizarea constructiilor invecinate. Un procent semnificativ, 23,2%, declara ca se folosesc de monitorizare atat in etapa de executie, cat si in cea de exploatare. Acelasi procent este valabil si pentru cei care utilizeaza monitorizarea in etapa de executie, pentru siguranta santierului si a constructiei nou dezvoltate, iar 17,9% dintre cei chestionati folosesc monitorizarea strict pentru etapa de exploatare a unui asset.
Pentru o majoritate covarsitoare (91,1%), criteriul sanatatii structurale este un factor pe care-l iau in considerare inca din etapa de planificare si dezvoltare a unui proiect de constructii, conform analizei realizate de Sixense Romania.
Analiza este o premiera pentru piata de constructii locala si a fost derulata de catre Sixense Romania in perioada martie–august 2022, pe baza unui chestionar online, la care au raspuns 56 de reprezentanti ai celor mai importante companii ce activeaza pe piata din Romania: de la constructori la proiectanti, dezvoltatori sau gestionari de infrastructura.
***
Misiunea Sixense Romania este sa optimizeze si sa prelungeasca durata de viata a mediului construit, prin expertiza integrata si solutii digitale personalizate si inovatoare, fiind in stransa colaborare cu proiectanti, consultanti, gestionari de infrastructura si alti profesionisti in constructii.
Compania ofera tehnologii de instrumentare si monitorizare a riscurilor structurale si geotehnice asociate santierelor, precum si inginerie specializata pentru diagnosticarea, protectia si intretinerea activelor (asset management) si platforme informatice digitale. Sixense Romania este prezent de peste 11 ani pe piata locala si face parte din Sixense Group, lider mondial in domeniu. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
quadratum
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
siniat
ness project
CDS
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
EDIT-Structural
concelex
konsent
noark
Ubitech
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander