Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SIXENSE: Crestere de 30% pe nisa de monitorizare si digitalizare infrastructura
SIXENSE: Crestere de 30% pe nisa de monitorizare si digitalizare infrastructura
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 16 Sep 2020 11:47
SIXENSE Romania, companie specializata in solutii de monitorizare si urmarire a comportarii constructiilor in timp, parte din SIXENSE GROUP, lider mondial in domeniu, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 1 milion RON pe primele 6 luni din 2020, in crestere cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania a incheiat 2019 cu o cifra de afaceri estimata la 1,8 milioane RON si prevede o crestere semnificativa si pentru intreg anul in curs, pe fondul investitiilor care se fac in proiectele publice de infrastructura anuntate in 2020.
„Solutiile noastre - care pornesc de la monitorizarea structurala si geotehnica standard si ajung la solutii digitale inovatoare pentru project management si asset management integrat - privesc intreg ciclul de viata al unei constructii, de la executie pana la exploatare. Cresterea si evolutia SIXENSE Romania sunt cu atat mai semnificative, cu cat vorbim despre o nisa in zona de constructii, noi fiind hiper-specializati in acest domeniu versus cum arata restul industriei”, a declarat Mariana Garstea, CEO SIXENSE Romania si SEE.
Cea mai mare parte din cifra de afaceri a fost realizata din servicii de monitorizare geotehnica si structurala, precum si din studii de tip InSAR (care detecteaza deplasarile pe verticala ale structurilor si ale pamantului, din satelit). Cele mai multe proiecte au provenit din categoria de constructii civile (office, retail si rezidential), urmate de proiectele complexe de infrastructura, in mod special feroviara (poduri) si rutiera.
Numai in 2019, compania a investit peste 60.000 de euro in echipamente, tehnologie si formarea echipei. In prezent, SIXENSE Romania are o echipa de 11 persoane.
Valoarea medie a proiectelor gestionate de SIXENSE in Romania porneste de la 1.000 de euro si poate ajunge pana la 7 milioane de euro, in functie de complexitate, specific si mixul de solutii necesare.
„Atunci cand am intrat pe piata din Romania, aceasta parte dintr-un proiect de constructii era aproape necunoscuta sau se facea in mod superficial. Ma bucur ca, in 10 ani, am reusit sa crestem piata, sa ne dezvoltam chiar si intr-un context dificil cum este cel pe care il traversam in prezent si sa avem in portofoliu nu mai putin de: 2 proiecte de linii de metrou monitorizate, 6 poduri instrumentate si monitorizate, 55 de cladiri mari de birouri monitorizate in exploatare, 2 baraje instrumentate, 10 cladiri turn monitorizate si primele 2 tunele feroviare monitorizate in ultimii 25 de ani”, a declarat Mariana Garstea, CEO Sixense Romania si SEE.
Serviciile de urmarire a constructiilor in timp ca cele oferite de SIXENSE Romania pot economisi cu pana la 30% cheltuielile de folosire a infrastructurii, conform statisticilor PIARC (World Road Association, 2019).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Acvatot 2019
theda mar
FRONTALE
leviatan
CDS
Ubitech
noark
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
concelex
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander